Nickerie.Net, vrijdag 25 juni 2010


AC keurt samenwerking Volks Alliantie goed

Paramaribo - De structuren van A-Combinatie (AC) hebben donderdagavond de samenwerking met Volks Alliantie goedgekeurd. Dit betekent dat deze twee combinaties een blok zullen vormen en met 13 zetels samen zullen optrekken. "Er kan nog gesproken worden met Mega Combinatie, maar we praten ook met het Nieuw Front", aldus Ronnie Brunswijk, voorzitter van A-Combinatie. "Wij willen niet langer misbruikt worden", zeggen de AC-leiders.

Het ligt in de bedoeling om vrijdag de samenwerkingsovereenkomst te tekenen tussen AC en Volks Alliantie. De ondertekening vindt morgenochtend plaats. Paul Somohardjo, voorzitter van Volks Alliantie heeft voor vrijdag 10 uur een persconferentie uitgeschreven om meer uitleg te geven over de samenwerking.

Caprino Alendy, voorzitter van de BEP, legde zijn achterban uit dat er nu niet meer een verdeel en heers politiek kan worden gevoerd. De voorzitter van de Mega Combinatie, Desi Bouterse, had aan Ronnie Brunswijk gezegd dat hij uiterlijk middernacht woensdagavond antwoord wilde hebben van AC. "Anders gaan we bellen met Volks Alliantie", dreigde Bouterse. "Nu wij een blok vormen, zijn we veel sterker. Dat maakt onze positie steviger en we kunnen nu met eisen komen", aldus Alendy.

Bron:

Nickerie.Net / NSS

25-06-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics