Nickerie.Net, vrijdag 25 juni 2010


Mega Combinatie wankelt: dictatuur van Bouterse leidt tot steeds meer ergernissen
Geplaatst: 25/06/2010

Paramaribo -  Hoe langer de besprekingen duren tussen de Megacombinatie(MC) en andere politieke combinaties, hoe meer de ontevredenheid toeneemt, voornamelijk binnen de grootste partner in MC, de NDP. Bronnen vanuit deze partij melden dat het om Bouterse zal gaan dat de partij weer zal belanden in de oppositie. ‘Het draait allemaal om die man en de partij en haar opkomende kader mag de pot opgaan.’ Men meldt ook dat besluiten niet worden genomen zoals het hoort door structuren, maar alleen door de loyalisten van de partijvoorzitter Desi Bouterse. De besluiten worden genomen door Abrahams, Heuvel en Linger. Men moet eerst deze personen passeren om met de voorzitter te kunnen praten.

Dat de NDP democratisch is, zou een farce zijn. Een van de grootste groepen binnen de NDP, het Hindoestaanse blok binnen deze partij, wordt helemaal niet gekend. De NDP-bronnen geven aan dat ondervoorzitter Charles Pahlad een aardige man is, maar daarbij houdt het ook op. Een stem in het geheel heeft hij helemaal niet. De bronnen melden dat men bewust hem heeft gekozen als een der ondervoorzitters, daar hij haast geen tegenstand biedt.

‘De NDP is een kernreactor die lekkages vertoont’, menen de ontevreden NDP’ers. Men wenst anoniem te blijven wanneer men praat met Dagblad Suriname, om niet lastig gevallen te worden door partijgenoten. Binnen de structuren wordt men heel snel uitgemaakt voor verrader. Als voorbeeld haalt men aan het geval Rudie Balker die de DNA- positie van Bouterse claimde.

Bouterse moet volgens de ontevreden NDP’ers zichzelf niet meer presenteren als kandidaat-president. De structuren hebben hem nooit voorgedragen. De bronnen zeggen dat Bouterse zichzelf heeft voorgedragen op een NDP-vergadering te Lelydorp in de aanloop naar de verkiezingen toe. Dat was een teken van diens dictatoriale inborst. Toen heeft niemand geprotesteerd, maar naderhand haastte men te zeggen dat hij alleen zijn ambities had bekendgemaakt. Men vreesde dat als men dit definitief had gemaakt tijdens de verkiezingen, velen hun stem dan niet op de partij zouden uitbrengen.

De ontevreden NDP’ers melden dat de partij meerdere personen van gewicht heeft naast Bouterse. Hij heeft niet gedurfd een willekeurige notering te nemen op de MC lijst, maar heeft zichzelf bekroond als lijsttrekker. Velen die geen goed onderscheid kunnen maken op de vrij ingewikkelde kiezerslijst kiezen voor het gemak altijd de persoon op de eerste plaats. Meer waarde hebben de andere kandidaten, omdat men specifiek uitkijkt naar hun naam en notering.
Dat de gesprekken met alle andere partijen mislopen, is alleen om Bouterse. Zijn eigen ‘ik’ houdt anderen in de partij tegen. Zelfs het Nieuw Front was bereid met Megacombinatie te werken, maar Bouterse wilde zijn persoon niet bespreekbaar maken. Hier is volgens de bronnen duidelijk dat het gaat om het ‘ik’(Bouterse)-belang en niet de NDP’ers hun belangen.

De NDP’ers melden dat Bouterse als de dood is voor de VVV, daar hij weet dat hij dan in de oppositie belandt. De reden is dat de vertegenwoordigers niet zullen stemmen op een Bouterse van wie eerder niet bekend was dat hij zichzelf zou presenteren als presidentskandidaat. De laatste ontwikkelingen binnen MC en A Combinatie geven aan dat MC rijp is voor de oppositie. Of Somohardjo zich nog een keer zal laten beetpakken, geloven de ontevreden NDP’ers niet. Men zegt dat het nu meer dan tijd is dat iemand in de partij publiekelijk meldt, zonder mogelijke consequenties, dat Bouterse zich terugtrekt, wil de partij vooruitgaan en een andere fase van de geschiedenis wil inluiden.

Bron:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

25-06-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics