Nickerie.Net, zaterdag 26 juni 2010


Alle drie combinaties krijgen een voorhoedepost

Paramaribo - Het Nieuw Front mag de presidentskandidaat leveren terwijl de A-Combinatie de kandidaat voor het vice-presidentschap mag invullen. Pertjajah Luhur/Volks Alliantie krijgt het voorzitterschap van het parlement. Het vice-voorzitterschap gaat naar het Nieuw Front. Dit is tijdens een marathon-vergadering van het Nieuw Front, A-Combinatie en Pertjajah Luhur rond 1 uur zaterdagochtend beklonken in het partijgebouw van de VHP.

Door deze duidelijke afspraken heeft A-Combinatie besloten de intentieverklaring met de Mega Combinatie in te trekken. Ronnie Brunswijk, voorzitter van de A-Combinatie, zegt aan Starnieuws dat de meerderheid binnen zijn partijcombinatie heeft beslist om niet meer verder te gaan met de Mega Combinatie. De besprekingen waren gesprongen nadat de onderhandelingscommissie geen overeenstemming kon bereiken.

A-Combinatie wilde de post van vice-president maar kon deze niet krijgen. Ook het vice-voorzitterschap van De Nationale Assemblee kon er niet van af. Uiteindelijk zou A-Combinatie genoegen nemen met zes ministeries, maar de Mega Combinatie wilde ook voor die optie geen toezegging doen.

Caprino Alendy, voorzitter van de BEP, zegt aan Starnieuws dat de intentie aanwezig was om met Mega Combinatie samen te werken. "Wij wilden oprecht een coalitie vormen, maar er waren zoveel struikelblokken, waardoor wij hebben besloten om de samenwerking stop te zetten", aldus Alendy.

Bron:

Nickerie.Net / NSS

26-06-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics