Nickerie.Net, zaterdag 26 juni 2010


OS Skoertjie start als eerste met BEIP project in Nickerie
Geplaatst: 26/06/2010

Nickerie -  Schoolhoofd Girdjakoemar Dinai heeft tijdens een vraaggesprek aangegeven dat zijn school als eerste een aanvang heeft gemaakt met de uitvoer van het BEIP project, waarvoor zij samen met negen andere scholen van Nickerie in aanmerking is gekomen. Volgens Dinai hebben zij reeds een aanvang gemaakt met de gelden van de eerste tranche waarbij een bedrag van SRD 21.680 is overgemaakt. In totaal heeft de OS Skoertjie een bedrag van SRD 54.200 beschikbaar dat in drie tranches wordt overgemaakt. Tijdens de eerste fase wordt gewerkt aan de opzet van een overdekt speeltuin waar de leerlingen veilig kunnen spelen. Ook heeft de school reeds schuiframen geplaatst in haar computerlokaal en hebben ook een laptop aangeschaft. De eerste fase is volgens Girdjakoemar Dinai al voor 50% af.

In de tweede fase zal de school een bedrag van SRD 29.810 ontvangen. Dit gedeelte zal na goedkeuring van fase 1 door BEIP, besteed worden om diefijzer te plaatsen in de zestien leslokalen waarbij ze ook zullen worden voorzien van elk drie plafondventilatoren. Voorts zal de gang langs de directievleugel met 5 cm. worden gecementeerd. Verder zal het dak worden beschilderd en worden er elf zitbanken gemaakt voor de 312 leerlingen die de school telt.

In de laatste tranche zegt Dinai dat een restantbedrag van SRD 2.710 besteed zal worden voor betegelen van de 8x7 m mediatheekruimte.

Schoolhoofd Diana Kasban-Kartosentiko van de OS Laigsingh heeft aangegeven dat ook zij een van de scholen zijn die in aanmerking zijn gekomen voor een bedrag uit het BEIP programma. Met dit geld wil de OS Laigsingh, die 143 leerlingen telt, een modern computercentrum oprichten in de Corantijnpolder.

Een groot knelpunt is dat de prijzen van bouwmaterialen aanzienlijke stijgingen hebben meegemaakt. Het is nu volgens Girdjakoemar Dinai passen en meten om uit te komen met de beschikbaar gestelde middelen. Beide schoolhoofden hebben afzonderlijk aangegeven dat zij blij zijn dat hun school in aanmerking is gekomen voor de BEIP middelen. Voor het in aanmerking komen van BEIP middelen moesten de leerkrachten eerst een training volgen, waarna zij aan de slag gingen. De overige scholen zijn niet in aanmerking gekomen.


Danny Jibodh

Bron:

Nickerie.Net / DBS

26-06-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics