Nickerie.Net, maandag 28 juni 2010


Alcoholisme nog steeds problematisch in Nickerie
Geplaatst: 28/06/2010

Nickerie -  Op zaterdag heeft het Surendo Netwerk Nickerie met Stichting “Het Klankbord” op het complex van het Volkszwembad, de Internationale Dag tegen Drugs en Illegale Drugshandel herdacht. Met het thema “Think health, not drugs” heeft de organisatie geprobeerd zowel jongeren als ouderen bewust te maken van de gevolgen van drugs. Surendo Netwerk-secretaris Charles Henry Perk heeft aangehaald dat de drugsproblematiek in Regio-West inclusief het district Coronie niet onderschat moet worden. Volgens Perk viert behalve drugsgebruik ook alcoholisme hoogtij in Nickerie. Hij gaf aan dat alcoholgebruik gezinnen vaak uiteen drijft, met alle nare gevolgen van dien. Surendo Netwerk-voorzitter Lloyd Morsen die ook de Stichting Klankbord voorzit, zei dat ze hard werken om drugsverslaafden op te vangen en hen te helpen resocialiseren. Het is volgens hem geen makkelijke taak, daar hij zelf jaren ook verslaafd was aan drugs en nu weer een normaal leven lijdt met zijn familie.

Henna Mawo, coördinator van het Bureau Alcohol en Drugs, zegt dat ze handen vol werk hebben met het begeleiden van drugsverslaafden. Dit is volgens haar een duidelijk teken dat het aantal verslaafden aan het toenemen is. Voor vele families die hun verslaafde familieleden nog verborgen houden, is meegegeven dat zij liever vandaag dan morgen hulp inschakelen. Nickerie beschikt over voldoende expertise, zegt Perk. Meer nog omdat binnen het Surendo Network haast alle instanties inclusief NGO’s en niet-NGO’s zitten die zich continu buigen om het drugsprobleem aan te pakken.

Wat Perk zijn verstand te boven gaat, is dat zij reeds een document met begroting naar de overheid hebben gestuurd waarin zij middelen aanvragen om beter te kunnen functioneren. Echter hebben zij tot op heden niks mogen vernemen, terwijl de nood erg hoog is.


Danny Jibodh

Bron:

Nickerie.Net / NSS

28-06-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics