Nickerie.Net, maandag 28 juni 2010


Mogelijke daders brute moord aangehouden

Nickerie -  Twee jonge kerels tussen de 18 en 20 jaar zijn hoogstwaarschijnlijk de daders van de brute moord op Klinah Pawiroredjo-Setrowidjojo in Nickerie. Dit zegt Gewestelijk Politie Commandant August Sabajo desgevraagd aan Starnieuws. De vrouw werd vrijdag vermoord in haar woning. Door een tip uit de samenleving konden beide mannen in de kraag worden gevat.

De daders, een Surinamer en een Guyanees, zijn niet professioneel te werk gegaan. Zo hadden ze een mobiele telefoon bij de plaats des onheil achter gelaten. Een belangrijke stille getuige. Hierdoor kon de politie snel traceren om wie het ging. De verdachten logeerden op de hoek van de Emma- en Hendrikstraat. Deze woning wordt bewoond door een bejaarde vrouw. De kerels wisten de goedhartige oude mevrouw met zielige verhalen over te halen hen onderdak te bieden.

De daders vielen door de mand toen een buurvrouw een bezoek bracht aan de bejaarde dame. Op het erf zag ze in een vuilniszak een zwarte, bebloede t- shirt. Ze had het nieuws over de brute moord al via de media vernomen en schakelde de politie in. De politie kon beide mannen arresteren.

Buurtbewoners vertellen dat de daders ruim een maand bij de bejaarde vrouw woonden. Eerst nam de Surinamer zijn intrek in de woning. Hij vertelde uit huis te zijn gezet. Na een week voegde de andere verdachte zich bij hem. Volgens buurtbewoners hadden de daders geen inkomen. Ze gebruikten drugs en maakten zich schuldig aan diefstal.

(Wanita Ramnath)

Bron:

Nickerie.Net / NSS

28-06-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics