Nickerie.Net, dinsdag 29 juni 2010


Brunswijk: Van mij mag Alendy vp worden

Paramaribo - De BEP, geleid door Caprino Alendy, mag invulling geven aan de kandidaat voor vice president. "Als het aan mij lag, mag Alendy vice president worden, maar het is een aangelegenheid van de partij." Dit zei de voorzitter van A-Combinatie/ABOP, Ronnie Brunswijk, dinsdagochtend aan journalisten in stichting 'de Olifant'. Deze woorden sprak Brunswijk uit na een reeks van hobbels te hebben overbrugd.

De heren Caprino Alendy en Ronnie Brunswijk

Vanaf zondag begonnen de problemen zich op te stapelen. In het Pertjajah Luhur (PL) centrum hadden de structuren voorzitter Paul Somohardjo unaniem voorgedragen als kandidaat-voorzitter van het parlement. Hierna zouden de dertien gekozen parlementariërs van A-Combinatie/PL trouw aan de partijen beloven. Deze ceremonie ging niet door. Brunswijk gaf te kennen dat A-Combinatie invulling wil geven aan de functie van parlementsvoorzitter. De BEP was het hier niet mee eens. De 'sweri' werd afgeblazen.

Maandag ging een vergadering met PL niet door. Somohardjo en zijn toppers wachtten tevergeefs op de delegatie van A-Combinatie, die in vergadering was. De meningsverschillen liepen hoog op en Brunswijk verliet de vergadering zonder dat er overeenstemming werd bereikt. Journalisten meldden dat Brunswijk uit de A-Combinatie was gestapt. Dit werd ontkend door alle drie leiders van deze combinatie.

Brunswijk was woedend op journalisten en hij besloot niet meer te praten tot woensdag. "Jullie schrijven rommel", beschuldigde hij alle journalisten die hem belden. Maandagmiddag en in de vooravond was hij nog steeds niet te genieten. "Ik geef geen commentaar", zei hij maandagavond in 'de Olifant'. Nadat de plooien glad waren gestreken binnen A-Combinatie en met Pertjajah Luhur, was de stemming van Brunswijk omgeslagen in vrolijkheid en mededeelzaamheid.

Nickerie.Net extra:

Doelstellingen BEP: De BEP (Broederschap en Eenheid in Politiek) wil de sociaal- economische, culturele, educatieve en politieke belangen behartigen van het Surinaamse volk, meer in het bijzonder van haar leden. Verder wil de partij haar leden in staat te stellen in collectief verband samen te werken aan het vergroten van het welzijn, de welvaart en de politieke weerbaarheid van het Surinaamse volk.

Wie is Caprino Alendy: Caprino Alendy werd geboren op 24 oktober 1952 te Benanoe in het district Sipaliwini. Hij is leraar en directeur van MULO Latour. In 1987 nam hij de voorzittershamer van de BEP over van Eugene ‘Bill’ Pryor. Na de verkiezingen van mei 2005 is Alendy vice-voorzitter van De Nationale Assemblee geworden.

Bron:

Nickerie.Net / NSS

29-06-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics