Nickerie.Net, dinsdag 29 juni 2010


NF/AC/PL blok overtuigd van overwinning

Paramaribo - Het blok gevormd door het Nieuw Front, de A-Combinatie en Pertjajah Luhur/Volks Alliantie, is overtuigd van de overwinning bij de verkiezing van de assembleevoorzitter en vice-voorzitter. Ook de gang naar de Verenigde Volks Vergadering (VVV) wordt met zekerheid tegemoet gezien. Dit zei VHP-voorzitter Ramdien Sardjoe dinsdagochtend aan journalisten.

De Mega Combinatie heeft 506 van de 919 stemmen in de VVV, 47 meer dan alle andere partijen samen. Toch vreest Sardjoe de VVV niet. Hij is ervan overtuigd dat de kandidaten van NF/AC/PL gekozen worden. Sardjoe sluit niet uit dat meer mensen zich aan zullen sluiten bij dit blok. Hij wilde geen namen noemen. Ronnie Brunswijk, voorzitter van de AC/ABOP zei dat hij kan garanderen dat de assembleeleden disciplinair zullen stemmen, want dat kan hij controleren, maar die garantie kan hij niet geven voor de VVV. "Daar zijn er veel meer mensen", legde hij uit.

Sardjoe ziet de samenwerking tussen het Nieuw Front, AC en PL als een tweede kans die het volk heeft gekregen om de toekomst van het land verder te helpen bepalen. Sardjoe kan gezien worden als de architect van deze samenwerking. Hij benaderde alle partijen om tot coalitievorming te geraken en zorgde ervoor dat de vertroebelde relatie tussen Somohardjo en de NPS-voorzitter Ronald Venetiaan werd geneutraliseerd.

Somohardjo is alle partners dankbaar dat zijn voordracht tot assembleevoorzitterschap wordt ondersteund. Op een vraag of hij iets zal doen aan de kritiek, die vooral de NPS op hem geleverd heeft, antwoordde Somohardjo dat er altijd meningsverschillen zullen zijn in een samenwerking. Hij merkte op dat deze uitgesproken moeten worden. "Wat niet goed is, moet je bespreekbaar maken", aldus Somohardjo.

Bron:

Nickerie.Net / NSS

29-06-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics