Nickerie.Net, dinsdag 29 juni 2010


Stemming de Nationale Assemblee kan alle kanten op

Geplaatst: 29/06/2010

Paramaribo - Hoewel het Nieuw Front een monsterverbond (11 politieke partijen) heeft gesloten, is het niet zeker of het NF daadwerkelijk een voorzitter kan kiezen. Het politieke veld is chaotisch en tussen nu en morgen kan er van alles gebeuren. DBS zet de scenario’s op een rij.

Scenario 1
Alles verloopt volgens planning. De huidige NF+ bundeling is goed voor 26 stemmen in De Nationale Assemblee (DNA). MC heeft er 23, terwijl DOE met 1 stem in dit geval niets te vertellen heeft. Hier wordt de voorzitter van het NF gekozen. Paul Somohardjo wordt voor de tweede keer voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA).
Scenario 2
Er wordt niet disciplinair gestemd. Indien het MC lukt om leden van het NF te interesseren om op hun kandidaat te stemmen, kan het NF niet meer rekenen op haar meerderheid. Ondertussen gaat het niet zo lekker binnen de AC. Er bestaat een kans dat Brunswijk op de MC-kandidaat stemt. De Abop wordt door 3 leden vertegenwoordigd. NF komt op 23 stemmen, terwijl MC precies 26 stemmen krijgt om haar voorzitter te kiezen.
Scenario 3
Het kan ook verkeren dat de Abop-leden niet stemmen. In dat geval strandt het NF op 23 zetels. MC eindigt ook gelijk. Hier wordt die ene kleine stem van DOE verschrikkelijk belangrijk. Op wie stemt Carl Breeveld? Kiest hij voor de kandidaat van NF? Of besluit hij de kandidaat van MC te ondersteunen? De DOE -topman hult zich de laatste tijd in een stilzwijgen. Het enige dat hij loslaat is dat hij de kandidaat ondersteunt die aan de leiderschapskwaliteiten voldoet. Hij houdt angstvallig geheim of Jennifer Simons (MC/NDP) of Paul Somohardjo (VA/PL) voldoet aan het profiel van leiderschapskwaliteiten die DOE heeft opgesteld.
Scenario 4
Maar het kan gekker. Indien Brunswijk besluit zichzelf voor te dragen om gekozen te worden tot voorzitter van De Nationale Assemblee (niemand en niets kan hem tegenhouden) versnipperen de stemmen. In dit geval is de stem van Breeveld, die schrikkerig zwijgt, weer doorslaggevend.

Bron:

Nickerie.Net / DBS

29-06-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics