Nickerie.Net, dinsdag 29 juni 2010


VHP levert kandidaat president en BEP vp

Paramaribo - Het heeft ruim vijf uren in beslag genomen, maar de plooien zijn gladgestreken binnen A-Combinatie en Pertjajah Luhur. Paul Somohardjo is geaccepteerd als kandidaat-voorzitter van De Nationale Assemblee en de kandidaat voor vice president zal worden voorgedragen door de BEP.

VHP-voorzitter Ramdien Sardjoe deelde rond half twee dinsdagochtend aan jounalisten mee dat binnen het Nieuw Front afgesproken is dat de kandidaat voor de president zal worden voorgedragen door de VHP. De NPS draagt Ruth Wijdenbosch voor als vice-voorzitter van het parlement. De presidentskandidaat is nog niet bepaald.

NPS-voorzitter Ronald Venetiaan trad op als scheidsrechter. Hij hield een lange bespreking met Ronnie Brunswijk, voorzitter van ABOP/A-Combinatie. Daarna had hij een onderhoud met Somohardjo. Venetiaan bemiddelde in het geschil over de invulling van de post van DNA-voorzitter en vp. BEP ondersteunde de ABOP/Seeka niet, die liever de post van assembleevoorzitter wilden hebben. Somohardjo was niet van plan een millimeter toe te geven. Hij hield vast aan de post van assembleevoorzitter.

Een deel van de structuren van ABOP had zich verzameld op het terrein van 'de Olifant'. Brunswijk en Paul Abena, voorzitter van Seeka, trokken zich ruim een uur terug om met de achterban te praten. Uiteindelijk lukte het om consensus te krijgen. Uiteindelijk werd een akkoord bereikt dat A-Combinatie het vice presidentschap invult.

Bron:

Nickerie.Net / NSS

29-06-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics