Nickerie.Net, maandag 05 juli 2010


Onderzoek 'verraad' leidt naar ABOP

Nickerie - Marinus Bee en Walter Bonjaski van de ABOP zijn geļdentificeerd door het onderzoek van Nieuw Front als te zijn de twee assembleeleden, die niet op Ruth Wijdenbosch hebben gestemd. Hiervoor zijn er harde bewijzen op tafel gelegd vrijdagavond tijdens de vergadering van de voorzitters van NPS (Ronald Venetiaan), Ramdien Sardjoe (VHP), Guno Castelen (SPA), Winston Jessurun (DA'91), Paul Somohardjo (Pertjajah Luhur), Caprino Alendy (BEP) en Ronnie Brunswijk (ABOP).

De 2 mogelijke verraders (beiden van ABOP) uit de gelederen van Nieuw Front Combinatie. 

Walter Bonjaski Marinus Bee
Walter Bonjaski Marinus Bee

NSS verneemt dat Castelen de mensen die niet disciplinair gestemd hebben, heeft kunnen ontmaskeren. Hij maakte deel uit van de verkiezingscommissie. Deze kwestie is besproken op de vergadering van de voorzitters. Brunswijk protesteerde aanvankelijk tegen de verdachtmakingen. Maar aangezien de bewijzen hard waren, beloofde Brunswijk om met Bee en Bonjaski te praten om uit te zoeken hoe hun stemgedrag was.

Brunswijk blijft erbij dat zijn mensen wel op Somohardjo hebben gestemd. Hij beroept zich op de foto's die zijn gemaakt met de mobiele telefoons. Brunswijk was ruim twee minuten in het stemhokje. Op een vraag van NSS hierover zei Brunswijk "dat hij mag blijven hoe lang hij dat wil". Op de vraag of hij ook de foto's heeft gemaakt met de twee toestellen reageerde Brunswijk geļrriteerd. "Ik heb duizend foto's gemaakt", aldus Brunswijk.

Tegenover Henry Strijk van het STVS-Journaal zei Brunswijk op 1 juli dat hij "in de war is over het stemgedrag". Hij weet nog niet wat hij gaat doen "want je moet kunnen rekenen op het gegeven woord van je partners". Hij wil niet werken met verraders. Als hij Somohardjo was, zou hij gelijk opstappen uit de samenwerking "want je weet niet wie je moet vertrouwen". De leiders komen zondag weer bijeen om vast te stellen wat er is gebeurd en hoe verder samengewerkt zal worden.

Bron:

Nickerie.Net / NSS

03-07-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics