Nickerie.Net, zaterdag 10 juli 2010


Somohardjo: ‘De verraders zijn zichtbaar’

Fenny Zandgrond, 09/07/2010

Paramaribo - “Voor ons is het een gepasseerd station”, geeft een duidelijk terneergeslagen Pertjajah Luhur voorzitter Paul Somohardjo gistermiddag aan bij het verlaten van de huishoudelijke vergadering van het nieuw parlement. “Wij weten al wie de mensen zijn waar we mee rekening moeten houden. We kunnen alleen rekenen op onze zes zetels en op niemand anders.” De politicus vindt dat niet Guno Castelen, de ontdekker van het ‘verraad’, gestraft dient te worden. “Onrechtmatig of rechtmatig de dief gepakt; dief blijft dief.” Somohardjo stelt vol ongeloof via de media te hebben vernomen dat AC waarmee hij nog een akkoord heeft, in zijn eentje een overeenkomst had gesloten met Mega Combinatie. “We hadden een overeenkomst waarin opgenomen: samen uit, samen thuis. Maar als je geen rekening houdt met een gegeven woord... .”

De Nationale Assemblee kwam gisteren in een bijkans zeven uren durende huishoudelijke vergadering bijeen. Somohardjo die voortijdig opstapte met Raymond Sapoen en anderen in zijn kielzog stelt nu een afzonderlijke fractie te zullen vormen. Na alle politieke verwikkelingen in de afgelopen periode kan hij slechts zeker zijn van de eigen zes zetels die zijn combinatie Volks Alliantie heeft binnengehaald. Het stemgedrag van deze partij zal bij de presidents- en vicepresidentsverkiezingen van 19 juli dan ook in landsbelang zijn.

Geen van zijn voorgaande partners zullen hoeven te rekenen op loyaliteit. Somohardjo zegt niet verbitterd te zijn over de stap die AC heeft gemaakt en zich ook niet misbruikt te voelen. Het is zoals de Bijbel zegt: ‘Bescherm ons tegen onze vrienden, over de vijanden zullen wij zelf waken’. De solo-actie van AC heeft hem een kans op het vice-presidentschap ontnomen, nu zijn ambitie om wederom het parlement te leiden eerder in rook is opgegaan. “In het begin had MC het vicepresidentschap aangeboden, maar later teruggenomen.”

Ook VHP-secretaris Mahinder Rathipal is niet te spreken over de stap van AC. “Het vertrouwen in Suriname is zoek, in het bijzonder in de politiek”, meent hij. Persoonlijke en partijbelangen worden verheven boven dat van land en volk. Rathipal gelooft niet dat de MC/AC-regering het volledig termijn van vijf jaar uitzit. Ronnie Brunswijk geconfronteerd met de teleurstelling van Somohardjo, hield het kort: “Dat na Somhardjo en ede ati, a no mi probleem!”.-.

Bron:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

10-07-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics