Nickerie.Net, donderdag 15 juli 2010


Aannemer maakt aanvang met bouw Brasafontein Nickerie   

Geplaatst: 14/07/2010

Nickerie - Gistermorgen heeft de Commissie Herdenking 130 jaar Nickerie samen met de aannemer Ing. P. Baidjoe officieel een aanvang gemaakt met de bouw van het beloofde Brasa Fontein. Het fontein komt tegenover het commissariaat te staan. De publiciteitsman van de commissie, Franklin Misiekaba, zegt dat het bijkans een jaar heeft geduurd voordat men echt kan beginnen.

Prahlad Baidjoe van Caconen N.V. lichtte het technisch gedeelte van het project toe. Het circa 15 meter grote fontein zal geheel opgetrokken worden uit beton. Op 7 januari 1937 werd dit plein middels het planten van een Mahonieboom genoemd naar Prinses Juliana, die in het huwelijk trad met Prins Bernhard. Zo is ook een van de polders van Nickerie genoemd naar Prins Bernard.
 

Op 25 november 1981 werd de naam omgedoopt tot het Brasaplein. De bouw van het Brasafontein is geraamd op SRD 134.000. De overheid heeft bijgedragen met SRD 100.000, terwijl het resterende deel voor rekening komt van het commissariaat. Indien nodig zal ook het bedrijfsleven benaderd worden voor een bijdrage.

Danny Jibodh

 

  

Bron:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

14-07-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics