Nickerie.Net, donderdag 15 juli 2010


BEP blijft in A Combinatie Verwerpt voorzitterschap Brunswijk

Eric Mahabier, 14/07/2010

Paramaribo - Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) blijft deel uitmaken van A Combinatie (AC), maar weigert zich verder te onderwerpen aan het roulerend voorzitterschap. BEP-voorzitter Caprino Alendy zegt aan dWT “beu” te zijn van de situatie waarbij de voorzitter van AC zijn positie misbruikt om namens alle partners verregaande besluiten te nemen.

Hij verwijst hierbij naar de handeling van AC-voorzitter Ronnie Brunswijk die alleen namens de hele combinatie is gaan onderhandelen met Mega Combinatie (MC). Alendy zegt afgelopen zondag aan Brunswijk en Seeka-voorzitter Paul Abena te hebben medegedeeld dat BEP afstapt van het roulatiesysteem. BEP kiest nu voor het model dat bij het Nieuw Front (NF) gehanteerd wordt.

BEP voorzitter Caprino Alendy

De vier samenwerkende partijen in het NF nemen steeds besluiten bij concensus. De NF-partijen blijven hun identiteit behouden en een coördinator roept slechts de vergadering bijeen. “We blijven in AC maar niet in de oude vorm. We hebben zondag aan Abop en Seeka duidelijk te kennen gegeven dat wij dat gedoe met voorzitterschap van A Combinatie beu zijn”, zegt Alendy. De BEP-voorzitter geeft verder aan dat na zondag niet meer van gedachten gewisseld is met de partners over dit vraagstuk. “Maar dit is ons standpunt”, benadrukt Alendy.

Seeka-voorzitter Abena wil in deze fase niet ingaan op zaken wanneer hij geconfronteerd wordt met de mededelingen van de BEP-voorzitter. Ook wil Abena niet op ingaan als Alendy daadwerkelijk deze zaken aan Abop en Seeka heeft voorgehouden. Brunswijk was niet bereikbaar voor commentaar. Alendy vindt dat Brunswijk slechts als coördinator moet optreden en elke bevoegdheid mist om ook namens de BEP besluiten te gaan nemen. “Er is geen breuk, maar wij willen een andere structuur”, benadrukt de BEP-voorzitter. Intussen heeft de partij een brief naar het Nieuw Front gestuurd waarin de samenwerking “netjes” wordt opgezegd.

Volgens Alendy geeft hij in de brief aan dat de basis voor de samenwerking is komen weg te vallen vanwege het feit dat Abop zich als partner van het Nieuw Front heeft teruggetrokken. De BEP haalt in de brief verder ook aan dat doordat er niet overeenkomstig de gemaakte afspraken op de kandidaat assembleevoorzitter van de samenwerkende partij is gestemd er wantrouwen is geschapen binnen die samenwerking. “We hebben op een heel beleefde manier die brief geschreven, want de mogelijkheid voor een samenwerking in de toekomst moet er altijd zijn met wie dan ook”, zegt Alendy.-.

Bron:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

14-07-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics