Nickerie.Net, donderdag 15 juli 2010


VHP-Nickerie roept om Santokhi

Pieter Van Maele, 15/07/2010

Paramaribo - Terwijl het hoofdbestuur in Paramaribo dinsdagavond niet besliste wie ze als presidentskandidaat voordraagt, nam de VHP-afdeling van Nickerie wel al een duidelijk standpunt in. In een persbericht vragen zij haar partij ‘beleefd doch dringend’ om justitieminister Chandrikapersad Santokhi voor te dragen als presidentskandidaat.

Chandrikapersad Santokhi

VHP-voorzitter Ram Sardjoe merkte dinsdagavond echter op dat naast Santokhi ook voormalig ambassadeur Urmila Joella-Sewnundun favoriet is. “Santokhi is de persoon die een tegengewicht kan bieden tegen Desi Bouterse, de presidentskandidaat van de Mega Combinatie. De justitieminister beschikt over de beste kwaliteiten om het land tot grotere hoogte te brengen en is de VHP’er die zich het best heeft geprofileerd in de Surinaamse gemeenschap. Bovendien heeft hij niet alleen op justitieel gebied, maar op meerdere vlakken een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het land”, schrijft Kumar Nageswar namens VHP-Nickerie.

VHP-secretaris Mahinder Rathipal zegt nog niet op de hoogte te zijn van het persbericht uit Nickerie. “Ik herken natuurlijk wel de kwaliteiten die ze aan Santokhi toeschrijven, maar we hebben ons nog niet aan één welbepaalde persoon als presidentskandidaat gebonden. Binnen de VHP zijn namelijk nog anderen die ook over heel wat kwaliteiten beschikken. We gaan dus rustig na wie het zal worden.” Naast Santokhi en Joella zijn volgens de VHP-secretaris nog andere partijleden in beeld.

“Zoals voorzitter Ram Sar-djoe zelf”, aldus Rathipal. Het partijoverleg dinsdagavond in De Olifant duurde vier uren, maar leverde dus nog geen besluit op. “Het was een heel interessante discussie, maar om politiek-strategische redenen zijn we nog niet met een naam naar buiten getreden”, legt Rathipal uit. Wie genomineerd zal worden tot vicepresidentskandidaat, blijft ook een mysterie. “Dat moet in Nieuw-Frontverband besproken worden”, besluit de VHP’er. De namen van de presidents- en vicepresidentskandidaten moeten ten laatste vrijdag ingediend worden bij de griffie van De Nationale Assemblée. De eerste stemronde is op maandag 19 juli.-.

Bron:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

14-07-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics