Nickerie.Net, vrijdag 16 juli 2010


Sardjoe: Samenleving moet ruimte krijgen kandidaten te beoordelen

Nickerie - Vicepresident en VHP-voorzitter Ramdien Sardjoe ziet graag dat de gemeenschap de ruimte had gekregen zich uit te spreken over de kandidaten die worden voorgedragen voor het president- en vicepresidentschap. Hij verwijst naar de wet die aangeeft dat de gemeenschap eventuele op- en aanmerkingen moet kunnen maken over de kandidaten voordat die worden gekozen in het parlement of de verenigde volks vergadering.

De VHP-voorman zegt dat er een fout is gemaakt bij de kandidaatstelling. Dat had donderdag en niet vrijdag moeten plaatsvinden. Nu is het weekeind ertussen en is er op die manier weinig ruimte gelaten voor de gemeenschap om zich bij de juiste instanties uit te spreken. Sardjoe doelt hierbij op de mogelijkheid, om indien nodig, een gerechtelijk onderzoek kan worden gelast. “De VHP zal niemand belemmeren president te worden maar de samenleving moest wel de gelegenheid hebben gekregen om kanttekeningen te plaatsen bij de juiste autoriteiten."

Sardjoe zei gisteren na een vergadering in stichting de Olifant dat de kandidaatstelling van Santokhi bij het Nieuw Front geen enkele tegenstand heeft ondervonden in de VHP en ook niet bij de andere partners van de combinatie. We wilden het politieke veld eerst verkennen, zien hoe de verhoudingen liggen en wie de kandidaten zijn en wat de samenwerkingsverbanden zouden zijn. Nu duidelijk is dat het Nieuw Front alleen is en wij brieven hebben gekregen dat andere niet meer meewerken, is nu het moment aangebroken onze kandidaten bekend te maken.

Bron:

Nickerie.Net / NSS

16-07-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics