Nickerie.Net, zaterdag 17 juli 2010


Alendy vertrouwt Bouterse op zijn woord

Paramaribo - Tussen 1980 en 1987, tijdens het regime onder leiding van ex-leger Desi Bouterse, zijn meer dan honderd ministers versleten. Er waren in die periode, afwisselend 41 departementen, met verschillende namen in het leven geroepen. De kans is reëel dat Bouterse weer de sterke man van het land wordt. Aanvankelijk zou de vicepresident uit de gelederen van de BEP komen. De BEP moet nu genoegen nemen met twee ministeries die ze nu ook in het Nieuw Front+ kabinet had. “Wij vertrouwen op het gegeven woord en zien de samenwerking positief tegemoet”, zegt Caprino Alendy, voorzitter van de BEP desgevraagd aan NSS.

Alendy zegt dat zaken worden geanalyseerd. Hij staat er stil bij dat het de president is die de ministers benoemt en ontslaat. Bouterse denkt dat hij maandag gekozen wordt als president van de republiek Suriname. “Ik heb Paul…, de octopus geraadpleegd”, zei hij op vragen van journalisten. “Wij bepalen zondag wat ‘slands belang is”, zegt Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur/Volks Alliantie. Hij vindt Robert Ameerali een goede kandidaat voor vicepresident. Hij is volgens Somohardjo kundig en heeft draagvlak.

Er was een intentieverklaring tussen Somohardjo en Bouterse voorbereid om samen te werken. Bouterse had toegezegd dat Somohardjo de post van vicepresident mocht invullen. Toen deze toezegging ingetrokken werd, verbrak Somohardjo de samenwerking. “Al geeft de Mega Combinatie ons tien ministersposten, maar dat stelt niets voor. De president kan de ministers weer ontslaan, zoals hij in de jaren tachtig meer dan honderd ministers heeft benoemd en ontslagen”, brengt Somohardjo in herinnering.

Alendy merkt op dat zaken uitgesproken zijn en dat A-Combinatie als een eenheid optreedt. Hij vertrouwt erop dat het gegeven woord stand zal houden. “Dat is de basis van elke samenwerking. Je moet elkaar vertrouwen en kunnen rekenen op het gegeven woord”, aldus Alendy. Hij zegt dat ook al zou er een kandidaat vicepresident uit BEP-gelederen zijn gekomen, dat nog is dat geen garantie dat ministers niet ontslagen worden. “Ik denk dat wij met praten altijd een oplossing kunnen bereiken. En wij zijn on speaking terms’, aldus de politicus.

Bron:

Nickerie.Net / NSS

17-07-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics