Nickerie.Net, zaterdag 17 juli 2010


VWO Nickerie gaat met tien procent achteruit

Nickerie -  Het Voorgezet Wetenschappelijk Onderwijs (VWO) Nickerie heeft tien procent minder geslaagden dan het vorige schooljaar. Dit zegt directeur Nino Tjon A Njoek. Het VWO leverde 56,3 % geslaagden op. De scholieren moesten in hun klassen zitten en de uitslag werd per klas bekendgemaakt.

Aan de examens hebben 71 scholieren deelgenomen. Hiervan zijn 40 geslaagd, elf hebben herkansing en twintig zijn afgewezen. De directeur zegt dat de daling van het slagingspercentage aan diverse zaken ligt. Volgens hem kan het liggen aan de WK-wedstrijden, attitude van de scholieren, inzet van de scholieren en de bijdrage van ouders.

Bestgeslaagde Ilaisha Goelaman heeft 56 punten gescoord. Ze heeft belangstelling voor de medische faculteit. “Ik houd van genetica en wil me daarin verdiepen. Ik heb me best gedaan en ik heb me leerstof steeds bijgehouden. Goed opletten in de klas en de leerstof niet opsparen”, aldus Goelaman. Ook Kamesh Pritipalsingh is geslaagd en wil de medische faculteit bezoeken. Hij vindt het jammer dat er eerst geloot zal worden. “Ik heb altijd arts willen worden. Dat is mijn wens en ik heb hard gestudeerd om de punten te behalen om in de loting te vallen. Ik hoop dat God me zal bijstaan”, merkt Pritipalsingh op.

Havo Nickerie heeft iets beter gepresteerd dan het vorige schooljaar, maar blijft onder de maat. Het slagingspercentage staat dit schooljaar op 26.3 %. Dit is een stijging van ruim drie procent in vergelijking met het vorige schooljaar. Van de 76 examenkandidaten hebben twintig het gehaald, 26 hebben herkansing en 29 scholieren zijn afgewezen. Best geslaagde is Jaiwantie Ramdharie geworden.

De herexamenkandidaten betreuren het dat ze slechts een week de tijd hebben om de leerstof door te nemen, terwijl de scholieren in Paramaribo en Wanica veel meer tijd hebben gekregen. Die scholen hebben eerder de uitslag gehoord.

(Wanita Ramnath)

Bron:

Nickerie.Net / NSS

17-07-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics