Nickerie.Net, maandag 19 juli 2010


BEP koos met frisse tegenzin voor Ameerali
Geplaatst: 19/07/2010

Paramaribo -  De achterban kan er niet mee leven. ‘Waarom niet iemand uit onze eigen gelederen’, zei de achterban boos. De BEP moest op een gegeven moment genoegen nemen met een ‘nationaal gedragen’ persoon, Robert Ameerali. Caprino Alendy keek donderdagavond laat ‘not amused’ na de vergadering met zijn structuren aan de Theodorusstraat. ‘We gingen voor de vp en minimaal 2 ministeries’, zegt de AC- topman. ‘Maar het is ons niet gelukt.’ De beslissing kwam hard aan bij de partijstructuren. Zij vinden dat AC een kandidaat moest voordragen.

De BEP heeft uit de onderhandelingen de ministeries Regionale Ontwikkeling (RO) en Volksgezondheid, de Abop mag TCT en Sociale Zaken en Volkshuisvesting beheren. De zetelloze Seeka krijgt het ministerie van Sport en Jeugdzaken. Over het ministerie van Justitie en Politie moeten de partijen nog beslissen.

BEP- toppers zeggen dat zij uiteindelijk geen keus hadden. Brunswijk was van plan alles naar zich toe te trekken en de achterban had overduidelijk geëist dat de BEP in de coalitie moet. Ook wil de BEP geen terrein verliezen wanneer zij in de oppositie zit en de Abop en Seeka in de coalitie. Met de twee ministeries probeert de BEP haar invloed te behouden.

Bron/copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

19-07-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics