Nickerie.Net, maandag 19 juli 2010


Nederlandse Surinamers zien Bouterse liever achter de tralies

19/07/2010

Paramaribo - De Surinaamse gemeenschap in Nederland – in totaal ongeveer 500.000 mensen – ziet Mega Combinatieleider en presidentskandidaat Desi Bouterse liever niet als Staatshoofd van Suriname. Ruim zeventig procent van de Surinamers in Nederland vindt het een slechte zaak als Bouterse president wordt, wat vandaag wellicht gaat gebeuren. Dat blijkt uit een onderzoek van marktonderzoeksbureau Veldkamp in samenwerking met het Nederlandse dagblad Trouw.

In totaal werden vierhonderd Nederlanders van Surinaamse komaf ondervraagd. ‘Surinamers in Nederland tillen zwaarder aan de veroordeling van Bouterse wegens drugshandel’, zo staat in de zaterdageditie van Trouw te lezen. ‘Bijna tachtig procent van de ondervraagden vindt dat hij de bij verstek opgelegde straf van elf jaar moet uitzitten’.

President Venetiaan komt, met 21 procent, het beste uit de bus in het onderzoek. Op de tweede plaats staat minister Chandrikapersad Santo-khi (Justitie & Politie) met 12 procent, die vandaag in De Nationale Assemblée ook een gooi doet naar het hoogste ambt. Bouterse staat met 11 procent op de derde plaats. Het blijkt dat oudere mensen het verleden zwaarder laten tellen, omdat zij de staatsgreep van 1980 hebben meegemaakt. Onder 50-plussers is Venetiaan vele malen populairder dan Bouterse. Onder de jongeren in Nederland die voor Bouterse kiezen, speelt het verleden geen rol. ‘Zij hebben de spanningen in die tijd niet bewust meegekregen of helemaal niet meegemaakt’, aldus het onderzoek.-.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd / FOS Network

19-07-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics