Nickerie.Net, maandag 19 juli 2010


Religieuze organisaties hopen op gewetensvol stemgedrag

Paramaribo - Met 'een dringend beroep op het kiescollege om gewetensvol te stemmen' op een kandidaat die het waard is dit land te leiden, spreken het Comité Christelijke Kerken (CCK) en de Interreligieuze Raad in Suriname (IRIS) hun zorgen uit over de ontstane politieke situatie in Suriname. Zij doen deze oproep voorafgaand aan de vergadering van de Nationale Assemblee van vandaag, waarin de volksvertegenwoordiging een nieuwe president kiest. Desi Bouterse (Mega Combinatie) is de gedoodverfde winnaar; Chandrikapersad Santokhi (Nieuw Front) is zijn tegenstrever.

Beide religieuze organisaties hebben 'met verbijstering' het circus rond de eerdere uitverkiezing van de voorzitter en vice-voorzitter van de Nationale Assemblee gadegeslagen. Toen was er sprake van 'moddergooien, gesjoemel met stembriefjes en schending van de vertrouwelijkheid'. Normen en waarden zijn in dit proces 'van onwaarde' geworden, stellen CCK en IRIS vast.

Monseigneur Wim de Bekker roept daarom, namens CCK en RISI, de 51 parlementariërs daarom op om vandaag 'naar eer en geweten, op basis van hun eed of belofte, een stem uit te brengen op een presidentskandidaat en een vice-presidentskandidaat die het waard moeten zijn leiders van het land te zijn.'

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

19-07-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics