Nickerie.Net, maandag 19 juli 2010


Surinaamse politiek nu meer dan ooit een koehandel’    
Geplaatst: 19/07/2010

Paramaribo -  ‘De politieke koek is al verdeeld’, zegt politiek analist Hardeo Ramadhin. Hiermee doelt hij op de verdeling van het aantal ministeries onder de politieke combinaties Megacombinatie, de A-Combinatie en de Volksalliantie. Tegen deze achtergrond kan aangenomen worden dat de strijd al beslist is. Vandaag vindt in het parlement de verkiezing van de president en de vicepresident plaats. Als presidents- en vicepresidentskandidaat van de MC zijn Desi Bouterse en Robert Ameerali voorgedragen. De kandidaten voor de president en de vicepresident van het Nieuw Front zijn Chandrikapersad Santokhi en Gregory Rusland. Voor het verkiezen van een president en een vicepresident is minimaal een tweederde meerderheid van de stemmen (34) vereist. De samenwerking tussen de MC, AC en VA levert maximaal 36 zetels op. Het Nieuw Front telt 13 leden in het parlement.

Als door MC-, AC- en VA-DNA-leden vandaag niet afwijkend wordt gestemd, kunnen vandaag Bouterse en Ameerali in het parlement worden gekozen als de nieuwe president en vicepresident van de Republiek Suriname.
Afwijkende stemmers, als tijdens de verkiezing van de parlementsvoorzitter, verwacht de politieke analist niet. ‘Neen, omdat de politieke koek al verdeeld is. Op grond hiervan gaan de mensen disciplinair stemmen volgens de afspraken.’ ‘De hele Surinaamse politiek is een koehandel geworden’, meent de analist.

Asha Bhagwat

Bron:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

19-07-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics