Nickerie.Net, maandag 19 juli 2010


VHP kiest liever voor oppositie dan bevlekte coalitie
Geplaatst: 19/07/2010

Paramaribo -  Ondanks de 8 zetels die de partij van Ram Sardjoe behaalde, in aantal stemmers toenam, kiest de VHP liever voor de oppositie en houdt hiermee de partijmoraal hoog en de principes worden schoongehouden. NDP-knecht Andre Misiekaba.probeerde te beweren dat VHP van Bouterse een blanco minister-cheque. De VHP mocht elk ministerie invullen zoals zij dat wilde. Ook de kandidaat van de vicepresident zou de partij naar voren mogen schuiven. Er was slechts één voorwaarde. En dat was dat de MC de functie van de president zou invullen. Sardjoe weigerde de blanco cheque. ‘Ik kan me zijn woorden nog herinneren toen de VA en MC tekenden: ‘Wij hebben nu de meerderheid’. ‘Sardjoe sloeg ons een blaka bal’, vindt Misiekaba. Sardjoe heeft in elk geval ook namens NPS, DA'91 en SPA  voet bij stuk gehouden dat VHP onder geen enkel beding zou willen dienen met een drugscrimineel en moordenaar als staatshoofd, doelend op Desi Bouterse.

Lekhram Soerdjan (NF/VHP) vindt de opmerking van Misiekaba onterecht. ‘We gaan niet tegen elke prijs in de coalitie’, zegt de pas gekozen parlementariër fier. Zijn partij stelde zich op het standpunt dat de president iemand moet zijn met een breed maatschappelijk draagvlak. Bouterse is dat voor de VHP niet. ‘In de oppositie gaan, betekent niet automatisch dat je hebt verloren. We zullen vanuit de oppositie de regering kritisch begeleiden. Dat is ook nodig.’
Een andere VHP’er die anoniem wenst te blijven, gaf mee dat in het leven men geen hosselaarsmentaliteit moet hebben, zoals sommige partijen dat tentoonstellen. De VHP is een voorbeeld voor hoge waarden en normen en gedraagt zich niet als een paria.

 

Bron/copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

19-07-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics