Nickerie.Net, vrijdag 23 juli 2010


Nickerie infobeurs stimuleert jong ondernemerschap

Nickerie - Tijdens de tweedaagse Nickerie Infobeurs 2010 staat dit jaar het stimuleren van jong ondernemerschap centraal. De informatiebeurs vindt plaats op 29 en 30 juli en wordt om de twee jaar gehouden in het district. Aan het evenement doen 24 instellingen mee uit Paramaribo en Nickerie die in totaal 44 stands bezetten. "Meer kennis, meer ontwikkeling" is net als tijdens de voorgaande edities het thema voor de infobeurs.

Als locatie is gekozen voor de Ramjanee- en Sitalsingschool. Beurscoördinator Gilliano Snip merkt op dat dit jaar enkele nieuwe instellingen meedoen. “Ook omdat we dit keer jong ondernemerschap als extra thema hebben toegevoegd. Zo hebben we nail and art design, modelleren, haarvlechten, epileren en wimpers aanbrengen. We hopen dat veel meer jongeren zich bewust worden van de mogelijkheden van het ondernemerschap”, aldus de coördinator. Hij vindt het jammer dat de banken ditmaal niet van de partij zijn. Volgens hem pakken de beursdata, 29 en 30 juli, ongelukkig uit voor de banken. Snipt legt uit dat de banken het aan het eind van de maand te druk hebben met het uitbetalen van hun cliënten, waardoor ze geen personeelsleden kunnen missen.

De grootste sponsor van het project is Unicef. De sponsorbijdragen maken het mogelijk scholieren uit Coronie en Wageningen met de bus naar de beurs te laten komen. Ook andere scholieren die niet op loopafstand wonen, krijgen die mogelijkheid aangeboden. Scholieren die wel te voet naar de infobeurs komen, worden door bikers begeleid.

Snip benadrukt dat vooral jongeren en scholieren aan hun trekken komen tijdens de informatiebeurs. Alle faculteiten van de Anton de Kom Universiteit zijn bijvoorbeeld vertegenwoordigd. Onder de 44 deelnemende organisaties zijn verder de Caricom Youth Ambassadors, de Amerikaanse ambassade en de Academie voor Hogere Kunst Cultuur en Opleidingen (AHKCO). Snip merkt op dat de infobeurs steeds groeit. Hij verwacht dat er volgende week 5000 bezoekers op het evenement afkomen.

(tekst en foto: Wanita Ramnath)

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

23-07-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics