Nickerie.Net, zondag 25 juli 2010


Wethouder Baldewsingh in de fout over Bouterse

DEN HAAG - De Haagse gemeenteraad vindt dat PvdA-wethouder Baldewsingh in de fout is gegaan met uitspraken over de Surinaamse president Desi Bouterse. Baldewsingh relativeert het verleden van Bouterse en zegt dat we een democratisch gekozen president zouden moeten respecteren 'zoals Nederland Wilders respecteert'. PvdA, VVD, CDA en PVV vinden dat de wethouder met deze uitspraken de betrokkenheid van Bouterse bij de decembermoorden en de drugshandel verdedigt. De raad wil dat hij zijn uitspraken herroept, meldt Omroep West.

Bouterse (Foto: Reuters)

De heer Baldewsingh had zich beter kunnen oriŽnteren over de recente verkiezing van Bouterse tot president van Suriname. Dit valt op geen enkele manier te vergelijken met de overwinning van PVV en de persoon Geert Wilders. Bouterse heeft zijn anders denkenden tegenstanders vermoord en bovendien ook gehandeld in drugs, waarvoor hij bij verstek is veroordeeld. Geert Wilders daarentegen verkondigt slecht zijn partij ideologieŽn en dat allemaal ook nog verbaal.

Wat de heer Baldewsingh ontgaat is dat Bouterse niet echt op een democratisch wijze is gekozen tot president. De partij van Bouterse heeft tijdens de verkiezingscampagnes kiezers op het hart gedrukt dat Bouterse niet gekandideerd zou worden voor de presidentschap. Had de NDP samen met de Mega-combinatie campagne gevoerd dat ze Bouterse zouden voordragen als presidentskandidaat, dan zou de partij van Bouterse beduidend minder zetels in de wacht slepen. Slechts de helft van de NDP/MC zag Bouterse als president wel zitten. Een aanzienlijk deel van de NDP aanhang had liever de nieuwe parlementsvoorzitter Jeniffer Simons als president gezien. Onder de Hindostaanse aanhangers van NDP was Rabin Parmessar de gewenste kandidaat. Om ethnische redenen was hij bij de presidentsverkiezing van 2005 door Bouterse naar voren geschoven om op te nemen tegen president Venetiaan. Deze set van Bouterse mislukte. Aanhangers van andere politieke combinaties zoals Front, BVD, DOE moesten niets hebben van Bouterse. Ook aanhangers van A-Combinatie en Volksalliantie hadden liever iemand anders dan Bouterse als nieuwe president. Het was voor kiezers helaas al te laat om hierop nog invloed uit te oefenen. Dat Bouterse middels tweederde meerderheid in het parlement is gekozen tot president, is het gevolg van onderhandse deals met Ronnie Brunswijk van A-Combinatie (Bosland bewoners) en Paul Somohardjo van Volksalliantie (voornamelijk Javanen). Binnen de NDP had Bouterse de kandidaadstelling zelf opgeŽist in tegenstelling tot de berichten die NDP naar buiten bracht dat hij was 'voorgedragen door de partijstructuren'. De verkiezing van Bouterse wordt daarom gezien als kiezersbedrog op meerdere niveaus, waarbij er nauwelijks sprake kon zijn van democratie in de zuiverste zin.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / Telegraaf / FOS Network

23-07-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics