Nickerie.Net, woensdag 28 juli 2010


Jessurun blijft ver van positie in nieuwe regering
Geplaatst: 27/07/2010

Paramaribo - Berichten als zou de Volksalliantie (VA) Aarti Jessurun van Trefpunt 2000 willen dumpen, om hem niet te hoeven accommoderen, zijn uit de lucht gegrepen. Jessurun is namelijk geen lid meer van Trefpunt 2000 en maakt noch minder deel uit van de VA. Binnen de VA gaan er stemmen op om hem en Henry Ori niet te accommoderen in de nieuwe regering. “Ik heb publiekelijk al lang bedankt voor alle politieke functies bij VA en Trefpunt. Mij willen accommoderen in deze politieke constellatie is buiten de orde.”

Jessurun wil absoluut niet geassocieerd worden met een regering waarvan de leider vanwege zijn verleden, niet kan staan als het symbool van het land. ‘Schandelijk’ noemt hij deze situatie. Jessurun had geen enkele affiniteit meer met VA op het moment dat deze combinatie had aangegeven onvoorwaardelijk in zee te gaan met Desi Bouterse als president. Als er een constellatie zou zijn zonder Bouterse als president, dan zou de politicus belangstelling hebben gehad voor de post van Volksgezondheid en willen trekken aan de totstandkoming van het AZV.

Dagblad Suriname verneemt dat VA niet bereid is concessies te doen naar het Middenblok (MB) en Trefpunt 2000 toe, vanwege hun povere bijdrage aan de verkiezingswinst van VA. De voorzitters Henry Ori en Arti Jessurun van respectievelijk MB en Trefpunt hebben elk nog geen 300 stemmen gehaald en zijn geen toegevoegde waarde gebleken. Zeker Ori heeft met zijn MB door niet te kiezen voor een grote combinatie, alle kansen verspeeld. Had Ori in 2005 samen met UPS/DOE meer dan 500, door de verdere bundeling bij de recente verkiezing kreeg Ori 231 stemmen.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

28-07-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics