Nickerie.Net, woensdag 28 juli 2010


Propagandamachine Bouterse gecorrigeerd door VS ambassadeur

Paramaribo - De propagandamachine van NDP snakt naar positief nieuws over Bouterse. Een handjevol felicitaties van buurlanden en enkele linkse leiders uit de regio is aan de magere kant. Dan maar wat uit de duim zuigen. Een bezoek van de Amerikaanse ambassadeur aan NDP hoofdkwartier Ocer werd door de NDP-propagandamachine de wereld ingebracht als een bezoek van de ambassadeur aan Desi Bouterse.  Ook zou de ambassadeur positief staan over een visumaanvraag van Bouterse aan de VS voor een bezoek aan de VN.  De Amerikaanse ambassade in Suriname ontkent dat ambassadeur John Nay een ontmoeting in Ocer had met aankomend president Desi Bouterse. Dit zegt de ambassade in een verklaring. De ambassade zegt dat er geen informatie wordt gegeven over een eventuele visumaanvraag van Bouterse over een reis naar Amerika. De Ware Tijd meldde vandaag dat Bouterse in september naar New York gaat om de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bij te wonen.

VS ambassadeur John Nay (foto: nss)

Woordvoerder van de Mega Combinatie, Winston Lackin, zei achteraf desgevraagd aan een lokale medium dat er nog geen visum is aangevraagd voor Bouterse voor zijn bezoek aan de Verenigde Naties. “Dat proces moet nog in gang worden gezet”, zegt Lackin. Hij bevestigt dat de Amerikaanse ambassadeur in Ocer was, maar niet voor een officieel bezoek aan Bouterse. Het ging om een bezoek van Nay aan Lackin. Hij zegt goede diplomatieke relaties met Nay te onderhouden. “Bouterse was er niet eens bij”, aldus Lackin.

De Amerikaanse ambassade zegt goede werkrelaties te onderhouden met Surinaamse media. “Wij zijn voorstander van een open communicatie met journalisten en stellen het op prijs als journalisten contact met ons maken om feiten te verifiëren die met de ambassade of het beleid van Amerika te maken hebben”, aldus het persbericht. Er wordt op gewezen dat er verschillende onjuistheden staan in publicaties vandaag over de ambassade. Doorgaans wordt niet ingegaan op mediaberichten maar de ambassade vond het nodig om twee zaken te corrigeren.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / FOS Network

28-07-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics