Nickerie.Net, woensdag 28 juli 2010


Verdrinking dreigt voor duizenden koeien in South Drain gebied

Nickerie -  Voor zo’n drieduizend koeien in Nickerie dreigt verdrinking, doordat delen van Southdrain onder water beginnen te lopen. Dit is het gevolg van de zware en aanhoudende regenval. De Nanikreek zit boordevol irrigatiewater en het water blijft het land binnensijpelen. “Als er niet tijdig ingegrepen wordt, zullen ongeveer drieduizend koeien verdrinken”, zegt districtcommissaris Bhagwathpersad Shankar. Hij bezocht de plek van de overstroming.

Shankar zegt dat de kanalen die evenwijdig lopen aan de Southdrainweg opgeschoond moeten worden. Verstopping van de kanalen belemmert de afwatering. De dc heeft de parlementariërs Rashied Doekhie, Prem Lachman en het ministerie van Openbare Werken al geinformeerd over de alarmerende situatie.

“Van OW heb ik nog niets vernomen. Ik zal ook het Ministerie van Regionale Ontwikkeling en voorzitter Jenny Geerling van De Nationale Assemblee op de hoogte stellen. We moeten de put dempen, voordat het kalf verdrinkt”, aldus Shankar.

Parlementariër Lachman bevestigt dat hij met de dc heeft gesproken over de slechte afwatering. “Ik heb een gesprek gehad met Assembleevoorzitter Jenny Simons. Ze laat weten dat ze er direct werk van maakt”, zegt Lachman. De parlementariër heeft ook de recente dambreuk aangekaart. Hij streeft naar een structurele oplossing. Voorlopig is alleen een noodoplossing getroffen.

Lachman heeft ook de schade die de boeren hebben geleden bij Simons aangekaart. Hij zegt positief gestemd te zijn. “Mevrouw Simons heeft gezegd dat ze aandacht heeft voor al deze problemen. Ze vindt dat er snel oplossingen moeten komen.”

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

28-07-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics