Nickerie.Net, vrijdag 30 juli 2010


Informatiebeurs Nickerie druk bezocht

Nickerie - Er is veel belangstelling voor de tweedaagse informatiebeurs die in Nickerie wordt gehouden. Het thema van de beurs is: Meer kennis, meer ontwikkeling. Donderdag vond de opening plaats. Veel scholieren hebben de meer dan 45 stands bezocht. Ze Onderwijsinspecteur Roy Katisa vindt dat de scholieren gretig gebruik moeten maken van de informatie die wordt aangeboden. Hij zegt dat het altijd positief werkt als scholieren weten welke studiemogelijkheden er zijn. Dan kunnen ze een bewuste keus maken.

Onderwijsdirecteur Ruben Soetosenojo vindt dat informatie inwinnen voor verdere studiemogelijkheden erg belangrijk is. ”Jullie moeten de informatie goed tot je nemen, omdat deze nu in je eigen omgeving beschikbaar gesteld is. Het is belangrijk om voor de juiste studierichting te kiezen, want een verkeerde studiekeus kan leiden tot slechte schoolprestaties”, aldus Soetosenojo.

Astrid Lackin, coördinator van de informatiebeurs in Nickerie, zegt dat de organisatie tevreden is met de opkomst. De belangstelling van de gemeenschap is groot. Gezien de toeloop van mensen op de eerste dag, verwacht Lackin meer dan 5000 bezoekers

De informatie die geboden wordt op de beurs, is bijzonder gevarieerd. Ulrich Pansa, Youth officer United Nations Millennium Development Goals, vertelt dat bezoekers meer willen weten over de Millennium Development Goals. Ook de stand voor de technische studierichting (LTS, AMTO en het Natin) heeft niets te klagen. Leandro Soediredjo, richtingscoördinator Analisten op het Natin Nickerie, zegt dat het goed gaat met deze studierichting. Veel scholieren zijn geïnteresseerd in de opleiding.

De stand van het Adron valt op door de kleurrijke plaatjes en materiaal uit het veld. Landbouwkundig hoofdmedewerker, Marijke Rajaram, merkt op dat de bezoekers direct geconfronteerd worden met de realiteit. Velen hebben het van horen zeggen, maar hebben nooit eerder de diverse plagen en onkruiden gezien. Rajaram zegt dat het Adron op deze manier mensen bewust wil maken van zaken die in de rijstsector spelen. Rijstplantjes die al korrels dragen en ongeveer 75 dagen oud zijn, kunnen worden bewonderd op de beurs.

Het jeugdparlement houdt de jongeren voor dat op 10 december 2010 de verkiezing zal worden gehouden. “Het district Nickerie heeft drie zetels in het jeugdparlement. De stemgerechtigde jongeren worden op de beurs geregistreerd”, zegt Vivian Redjopawiro, secretaris voorbereiding en organisatie jeugdparlementsverkiezingen. Op de eerste dag zijn er al meer dan 350 jongeren geregistreerd. De gegevens zullen in het CCB-bestand geverifieerd worden.

Scholieren, jongeren, leerkrachten en ouders zijn het met elkaar eens. De beurs biedt veel informatie en voorziet in een grote behoefte. Schoolleider Prewien Gokoel van OS III Wageningen, die met ruim 40 leerlingen begeleidt, vindt dat de informatiebeurs een jaarlijks terugkerende activiteit moet worden. De beurs wordt vrijdagavond afgesloten.

(Wanita Ramnath)

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

30-07-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics