Nickerie.Net, maandag 02 augustus 2010


Informatiebeurs Nickerie trekt meer dan 5000 bezoekers

Nickerie -  De tweedaagse informatiebeurs in Nickerie heeft meer dan vijf duizend bezoekers getrokken. Dit ligt boven het verwachte aantal. De beurs met als thema ‘Meer kennis, meer ontwikkeling’ is geslaagd. Coördinator Guilliano Snip zegt dat het steeds beter gaat met de beurs die om de twee jaar gehouden wordt in het district.

Op de beurs is onder meer het thema jong ondernemerschap geïntroduceerd. “Vooral drop-outs zijn aan hun trekken gekomen. Daarnaast hebben we ook talentvolle jongeren die geen stappen ondernemen om zich te ontwikkelen. Kennis die niet in het district aanwezig was, hebben we laten halen”, aldus Snip.

Uit evaluatie is gebleken dat de gemeenschap twee dagen te kort vindt. Verder is het streven gericht op een eigen beursterrein, zodat betere voorzieningen kunnen worden getroffen. “De laatste avond zaten bepaalde stands in het donker, omdat de stroom uitviel. Dit soort zaken moeten we in het vervolg beter zien te regelen”, meent Snip.

De gekozen datum voor de beurs was voor de banken en de verzekeringsmaatschappijen ongunstig. Eind van de maand hebben de instellingen het ontzettend druk zodat ze geen personeel kunnen missen. Volgens Snip houdt de organisatie hier in het vervolg rekening mee.

De informatiebeurs werd op het terrein van de Ramjanee- en Sitalsingschool gehouden. Door de hoge onkosten kan de beurs niet een jaarlijks terugkerend evenement worden, terwijl de behoefte duidelijk is gebleken. De volgende informatiebeurs in Nickerie staat in 2012 gepland.

(Wanita Ramnath)

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

02-08-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics