Nickerie.Net, dinsdag 03 augustus 2010


Girjasing bezorgd over solistische optreden Jenny Simons
Geplaatst: 03/08/2010

Paramaribo -  Het is een paar keren al voorgekomen dat vooral de oppositie in het nieuwe parlement bot heeft moeten vangen als gevolg van solistische optreden van de nieuwe parlementsvoorzitter. Het assembleelid Sheilendra Girjasing hekelt het feit dat de aanstaande president Desi Bouterse kantoor houdt in de presidentiele suite in Royal Torarica. ‘Aan de ene kant wordt gezegd dat deze regering geen geld heeft gelaten in de staatskas en aan de andere kant geven zij geld uit als gekken. De duurste locatie wordt gezocht voor Bouterse om kantoor te houden.’  De accommodatie van de president elect is zonder medeweten van het parlement bepaald. Wel stelde parlementsvoorzitter Jenny Simons tijdens een vergadering de leden op de hoogte dat er naar een ruimte wordt gezocht voor de gekozen president. Waar velen voor gevreesd hadden, lijkt Simons nu al op de pijpen van Bouterse te gaan dansen.

Jenny Simons heeft in haar eentje het besluit genomen om Bouterse een ruimte aan te bieden in Royal Torarica. De DNA-voorzitter praat haar handelen steeds goed door aan te geven dat er geen wetgeving is die de status van de gekozen president regelt. “Want wetgeving heeft niets te maken met het uitgeven van geld. Als je weet dat er geen geld is, wees dan verantwoordelijk genoeg om niet zoveel uit te geven en kies een ruimte elders dan in Torarica.” Girjasing weet dat een drank daar ongeveer US$3 kost. Hij vraagt zich af of Suriname zich dat twee weken lang kan permitteren.

Het is de parlementariër opgevallen dat in de korte periode dat Simons voorzitter is, zij haar wil gewoon doordrijft. Dit gebeurde ook bij het bindend verklaren van de verkiezingen van de president in het parlement. Zij heeft niemand gevraagd wie voor of wie ertegen was. Zij bepaalde dat het parlement daarmee akkoord ging, zonder de parlementsleden de gelegenheid te geven om hun zegje te doen. Girjasing zegt niet meer te snappen wanneer zij wel en wanneer zij geen punt van orde mogen vragen. In de eerste bijzondere vergadering was er wel een schorsing toegelaten, maar bij de verkiezing van de president en de vicepresident heeft Simons geen schorsing toegestaan.

Girjasing houdt zijn hart vast over wat komen zal in de naaste toekomst. Hij vindt dat ondanks er geen wetgeving bestaat, men uit hoofde van een zeker verantwoordelijkheidsgevoel naar een redelijke locatie had moeten uitkijken. Men moet niet uit het oog verliezen dat Bouterse is gekozen tot president, maar nog niet de president is van Suriname. Volgens hem is met deze tentoongespreide attitude en gedrag voorzichtigheid aangeraden in de toekomst. Assembleeleden vertegenwoordigen de stem van het volk en dit kan niet zomaar genegeerd worden.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

03-08-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics