Nickerie.Net, woensdag 04 augustus 2010


Onderwijsinspecteur Chotoe-Sanchit vertrekt met gemengde gevoelens
Geplaatst: 04/08/2010

Nickerie - Per 1 september verlaat Rita Chotoe-Sanchit, onderwijsinspecteur in Nickerie, de dienst vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. In gesprek met DBS gaf ze aan met gemengde gevoelens de onderwijswereld te verlaten. Met haar 41 dienstjaren zegt Chotoe heel prettig gewerkt te hebben en heeft zij ook weten te dealen met zowel ups als downs.

Onderwijsinspecteur mevrouw Rita Chotoe-Sanchit. Hier op de foto ook werkzaam bij het kiesbureau te Schneider Howardschool tijdens de laatst gehouden parlementsverkiezingen in Suriname(Fotografie Akhiel Mahabier).

Chotoe is oud leerlinge van de OS Laigsingh en stond al op haar negentiende jaar voor de klas. Na veertien jaren maakte ze een ommezwaai naar de afdeling Curriculumontwikkeling. Vervolgens werd ze benoemd tot een waardige onderwijsinspecteur. “Ik heb hard gewerkt, maar het werk is nog niet af”, zei Chotoe. Het is haar innige wens dat er binnen onderwijs wordt gewerkt aan totale kwaliteitsverbeteringen waarbij o.a. leerstof op een andere manier wordt gedoceerd en leerkrachten ook een andere attitude krijgen als opvoedkundige en educatoren. Rita Chotoe die ook op sociaal maatschappelijk gebied actief is via andere organisaties zegt dat zij haar krachten zal blijven geven aan haar geliefd district. Er is nog niet voor vervanging gezorgd.

Danny Jibodh

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

04-08-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics