Nickerie.Net, zondag 08 augustus 2010


BEP Nickerie trekt kandidatuur August Lila in

Nickerie - De Partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) afdeling Nickerie heeft de kandidatuur van August Lila als kandidaat-minister voor van Regionale Ontwikkeling (RO) ingetrokken. Dit besluit is genomen op een coördinatievergadering met het hoofdbestuur van de partij. De afdeling van de BEP heeft dit gedaan om scheuring binnen de politieke partij te voorkomen. Daarnaast wil de afdeling Nickerie het hoofdbestuur de gelegenheid bieden om met een kandidaat te komen die door de Saramaccaners en de Aucaners wordt gedragen. Dit zegt Samuel Wens, voorzitter van de BEP afdeling Nickerie.

BEP prominent August Lila

Wens zegt dat BEP Nickerie zich niet mengt met de stammenstrijd. ”De namen van minister Michel Felisi en ondervoorzitter Linus Diko worden genoemd als RO- minister. Ook de diplomaat Raymond Landveld wordt genoemd. Er dreigt twee kampen binnen de BEP te ontstaan en we willen geen stammenstrijd”, aldus Wens. Landveld wordt door de meerderheid van het bestuur naar voren geschoven. Verschillende kernen uit Brokopondo en Boven-Suriname zullen zaterdag protesteren tegen de gang van zaken. Zij willen Diko als minister. Het gaat om 53 kernen die naar Paramaribo zijn gekomen.

Afdelingsbestuurslid Noer Khodabaks, zegt dat de achterban van de BEP in Nickerie achter de kandidaatstelling van Michel Felisi staat. Hij vindt dat de bewindsman zijn taken naar behoren heeft uitgevoerd en het goede werk moet voortgezet worden. “In de afgelopen vijf jaren is er een versnelling geweest in de realisatie van tal van belangrijke ontwikkelingen in ons land. Felisi is nog altijd de juiste kandidaat om het decentralisatieproces verder uit te werken”, aldus Khodabaks.

Lila vindt het niet erg om zich terug te trekken. “We willen de eenheid binnen de partij bewaren. Als ik anderen kan ondersteunen, wil ik dat zeker doen. Uiteindelijk moeten we gezamenlijk werken aan de opbouw en ontwikkeling van het land. Uit welke stam iemand wel of niet komt, is dan niet belangrijk”, meent Lila.

(Wanita Ramnath)

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

08-08-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics