Nickerie.Net, zondag 08 augustus 2010


IMF roemt Telting om zijn monetaire beleid

Washington - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) roemt de governor van de Centrale Bank van Suriname, André Telting, die vrijdag plotseling het leven liet. “Hij slaagde er in de economie te stabiliseren en de inflatie fors te verlagen door gezond en prudent monetair beleid”, aldus de Managing Director van het IMF in een verklaring.

Governor van de Centrale Bank van Suriname, André Telting

Het IMF zegt met grote schok en verdriet kennis te hebben genomen van het plotselinge overlijden van Telting. Hij heeft ook gediend als plaatsvervangend governor in de raad van bestuur van het IMF.

Tijdens zijn lange en illustere carrière, in het bijzonder de afgelopen tien jaar als governor van de Centrale Bank van Suriname, was Telting een fervente beschermer van autonomie van de Centrale Bank. Het IMF merkt op dat de monetaire autoriteit vertrouwen uitstraalde met zijn aanpak en beleid.

“Governor Telting heeft gevochten voor prijsstabiliteit in Suriname. Hij heeft dit doel op bekwame wijze bereikt. Hij had daarbij altijd het belang van de gewone man en vrouw in zijn achterhoofd”, aldus de verklaring. Het IMF wijst erop dat het volk het meest lijdt onder een hyper inflatie.

Het IMF betuigt zijn oprechte deelname aan de familie van Telting en aan het Surinaamse volk. “Hij zal zeer gemist worden”, staat het in de verklaring.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

08-08-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics