Nickerie.Net, zondag 08 augustus 2010


Nieuw Suriname ‘krijgt OW met Ramon Abrahams’

Paramaribo - Nieuw Suriname (NS) kan niets meer inbrengen over het ministerie van Handel en Industrie. Deze post wordt ingevuld door vakbondsleider Michael Miskin. Op Openbare Werken mag NS enkele posten invullen. Maar de minister op dit departement wordt NDP-topper Ramon Abrahams, die campagneleider was van de Mega Combinatie.

Een delegatie van NS, onder leiding van Prem Lachman, was vandaag uitgenodigd voor een bespreking met de voorzitter van de Mega Combinatie en aankomend president, Desi Bouterse. NS is bijzonder ontevreden over dat de ministerspost op HI is ingevuld door Miskin, die penningmeester is van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) en lid is van de Nationale Partij Suriname.

Het beheer over HI was beloofd aan NS. Onderlinge strijd in het bestuur maakte dat meerdere kandidaten werden gepresenteerd. Toen bleek dat Miskin hier de scepter zal zwaaien, was NS van plan om heftig te protesteren tegen de gang van zaken. De vertegenwoordigers van de partij kozen eieren voor hun geld toen bleek dat Bouterse niet van plan was Miskin te laten vallen.

Afgesproken is dat NS invulling mag geven aan enkele posities op Openbare Werken. Daarnaast zullen ook andere posten beschikbaar gesteld worden. Op deze bespreking was John Nasibdar niet aanwezig. Hij is volgens de ondervoorzitters tevens parlementariërs Lachman en Harish Monorath afgezet als voorzitter. Vanavond worden de kandidaat-ministers van de Mega Combinatie gepresenteerd op een kadervergadering in Ocer. Dan zal Nieuw Suriname Abrahams ‘voordragen’ als minister van Openbare Werken.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

08-08-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics