Nickerie.Net, zondag 08 augustus 2010


Structuren willen NS-parlementariërs in oppositiebanken
Geplaatst: 07/08/2010

Paramaribo -  De structuren van Nieuw Suriname (NS) voelen zich bedrogen door Desi Bouterse. Zij zijn de mening toegedaan dat zij misleid zijn geworden door hem. Deze handeling van Bouterse en de beslissingen die hij heeft genomen, maken dat hij nu zeer ongeloofwaardig overkomt. De structuren geven aan dat tijdens de onderhandeling met de president elect over de voordracht van de minister van Handel en Industrie het aan het bestuur van NS is opgeworpen om te accepteren dat binnen de samenleving het nieuws verspreid zou worden dat NS gezamenlijk met de NDP invulling zal geven op het ministerie van Openbare Werken. “Dat is ons opgeworpen, het is ons gedwongen”, vertelt een van de structuren in gesprek aan DBS. Zij zijn het helemaal niet eens hiermee. Zij willen zelf bepalen en vinden dat zoals beloofd zij een kandidaat moesten voordragen om invulling te geven op het ministerie van Handel en Industrie. De structuren van NS zijn zelfs niet geconsulteerd.

De structuren hebben de twee parlementariërs van NS opgeroepen en zijn met hen in beraad. Zij eisen dat als zij niet op een volwaardige manier behandeld worden, de parlementariërs de eer aan zichzelf moeten houden en moeten kiezen voor de oppositiebanken. “Als wij in het geheel geen plaats hebben en niet als volwaardig worden beschouwd, dan kunnen wij geen regeringsverantwoordelijkheid dragen. Ook zal dat inhouden dat wij vanuit de oppositiebanken onze krachten moeten gaan geven.” NS heeft grotere belangen te dienen.

De situatie binnen NS is een interne aangelegenheid. De structuren vinden dat Bouterse zich helemaal niet mag bemoeien met interne partijaangelegenheden. Er was reeds een schrijven door de structuren, de dr- en rr- leden naar hem toe verstuurd met de mededeling dat er een voorlopig bestuur onder leiding van parlementariër Premdew Lachman en Harrish Monorath in het leven was geroepen en wie zij als kandidaat minister getipt hadden. In de tussentijd heeft John Nasibdar ook een deurwaardersexploot ontvangen, waarin aangegeven wordt dat hij afgezet is als voorzitter van Nieuw Suriname. Er is ook een gedropt bij het kabinet van de president elect. De structuren vinden dat hij nu beide partijen tegenover elkaar probeert uit te spelen om munt eruit te slaan. “Als Nasibdar vindt dat hij de rechtmatige voorzitter is van NS, dan moet hij zijn recht zoeken bij de groene tafel en niet bij Bouterse.”

De president elect heeft aangegeven dat het te vormen kabinet een weerspiegeling zal zijn van de Surinaamse bevolking. De structuren beamen dat er in het parlement 9 Hindostaanse parlementariërs binnen Megacombinatie zitting hebben in de Nationale Assemblee, maar helaas is te merken dat er alleen maar 1 Hindoestaan in de te vormen regering te vinden is en dat is Wonnie Boedhoe, die getipt is als minister van Financiën, terwijl de andere bevolkingsgroepen goed zijn vertegenwoordigd. De ministerspost die aan NS beloofd was, is hen ontnomen en is de partij nergens te zien binnen de te vormen regering. Het is van belang dat er een stap gemaakt wordt naar de oppositiebanken. Volgens de structuren is het een kwestie van tijd.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

08-08-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics