Nickerie.Net, dinsdag 10 augustus 2010


Wageningen viert Dag der Inheemsen op twee locaties

Nickerie -  De Dag der Inheemsen werd in Wageningen, Nickerie, op twee verschillende locaties gevierd. Zowel de Stichting Makandra als de Viering Inheemsendag Wageningen organiseerde festiviteiten. Van afstemming tussen beide organisaties bleek geen sprake.

Als gevolg hiervan was een deel van de Inheemsen te vinden op het plein, terwijl een ander deel zich bij de aanmeersteiger bevond. De meeste Inheemsen waren in traditionele klederdrachten gestoken. Inheemsen uit verschillende dorpen in de omgeving van Wageningen kwamen bij elkaar om deze dag uitbundig te vieren.

Richinel Balimoi van Stichting Makandra zegt dat zijn organisatie multi-cultureel bezig is. “We hebben alle bevolkingsgroepen hier. De dag werd gevuld met een voetbalwedstrijd, poppenkast en andere activiteiten. Daarnaast hadden we een brassband om de sfeer nog verder te verhogen”, aldus Balimoi. Het thema voor deze dag was Samenbundeling.

Stefanes Simons, coördinator Viering Inheemsen dag Wageningen, zegt dat er tal van activiteiten zijn georganiseerd. De dag werd gevuld met culturele dans optredens van diverse bevolkingsgroepen, bootraces en andere attracties. Simons zegt dat zijn organisatie voor het eerst activiteiten heeft georganiseerd. Hij vertelt dat er vakantieactiviteiten gehouden worden om de jongeren in de vakantie bezig te houden.

Kapitein Harry Daniels zegt tevreden te zijn met deze dag. “Samenwerken, samenbundeling en Suriname tot grotere hoogte te brengen is ons streven”, zegt de kapitein. Daniels maakt van de gelegenheid gebruik om aan te kaarten dat er in de dorpen Post Utrecht en Cupido waar veel Inheemsen wonen, al vijf maanden geen drinkwater uit de kraan komt. Hij heeft al contact opgenomen met Surinaamsche waterleiding Maatschappij (SWM) afdeling Wageningen, maar daarop heeft hij nog niets vernomen. De kapitein hoopt dat de Inheemsen de nodige aandacht van de regering krijgen, zodat tenminste in hun primaire levensbehoeften kan worden voorzien.

(Wanita Ramnath)

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

10-08-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics