Nickerie.Net, donderdag 12 augustus 2010


Mungra: afzegging Chavéz verwachtbaar

PARAMARIBO – De niet te garanderen veiligheid van de Venezolaanse president Hugo Chavéz, bij eventuele aanwezigheid in Suriname, is de werkelijke reden dat hij voorlopig niet meer naar ons land komt. Hoewel Chavez heel graag morgen aanwezig zou willen zijn bij de inauguratie van ‘president-elect’ Desi Bouterse heeft zijn veiligheidsdienst hem overgehaald om toch maar niet te vertrekken naar ons land. Dit verneemt GFC Nieuws van de politiekhistoricus, Drs. Surindre Mungra, die de informatie toegespeeld kreeg van zijn eigen bronnen in Venezuela.

Mungra heeft weereens gelijk gekregen met zijn prognoses, want hij gaf afgelopen zondag al te kennen dat Chavéz hoogstwaarschijnlijk voorlopig niet meer hier verwacht hoeft te worden. Desgevraagd verduidelijkt Mungra aan GFC Nieuws dat hij enige tijd de geschiedenis en cultuur van Zuid Amerika heeft gedoceerd aan het instituut voor de Opleiding van Leraren en vanwege deze professionele specialiteit van hem, kennis heeft van wat er allemaal ‘reilt en zeilt’ op dit continent.

Mungra legt verder uit dat Chavéz intussen uitgegroeid is tot ”een internationale wereld politiekleider, die banden onderhoudt met bepaalde landen, wat hem niet altijd in dank wordt afgenomen. De dramatische terroristische aanslag in Mumbai, India, is een goed voorbeeld waarom de beveiliging van Chavéz langs het water bij Hotel Royal Torarica absoluut onacceptabel is voor de Venezolaanse veiligheidexperts. De terroristen zijn sluipend via de waterwegen aangekomen bij de hotels en plekken in Mumbai om hun moordaanslagen te plegen.

Ook de Anthony Nesty Sporthal en omgeving is, volgens Mungra, niet geschikt om optimale beveiliging te bieden. De wegen die ernaartoe leiden en de mensenmassa die op de been zal zijn bieden geen mogelijkheid voor het veilig afvoeren van een dergelijke belangrijke internationale staatsman als er iets mocht gebeuren”, aldus Mungra.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / GFC

12-08-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics