Nickerie.Net, donderdag 12 augustus 2010


Ori ontstemd over PL-keuze Sapoen voor Minov

Geplaatst: 12/08/2010

Paramaribo -  Middenblok-voorzitter Henry Ori reageerde geschokt en teleurgesteld op het nieuws dat PL’er Raymond Sapoen definitief door de Volksalliantie is voorgedragen om het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) te leiden. Het Middenblok (MB) gaat zich beraden over hoe het verder moet in Volksalliantie-verband. “De leden van het MB zijn pisnijdig over deze situatie. Maar wij zullen het hoofd koel houden”, zegt de MB-voorzitter. Ori was vanwege zijn specifiek deskundigheid de aangewezen kandidaat voor de Minov-ministerspost. Ook binnen MC-kringen werd hij uit de eerder voorgedragen drie kandidaten gezien als de favoriet voor deze functie.

De keuze van Sapoen is niet de keuze van de president elect. Somohardjo heeft zijn wil doorgedrukt en alleen Sapoen naar voren geschoven voor die functie. Kennelijk is de gekozen president er snel mee akkoord gegaan, vanwege de tijdsdruk betreffende de inauguratie vandaag en de beëdiging van het nieuwe kabinet, die morgen plaatsvindt.De keuze werd afgelopen dinsdagavond gemaakt in een PL-vergadering, waar alle voorgedragen kandidaten behalve Ori voor waren uitgenodigd. “Klaarblijkelijk is men met voorbedachte rade te werk gegaan.” Ori vindt het jammer dat de PL met deze zet weer eens getoond heeft niet te kunnen communiceren met de partners, ondanks de goede afspraken die hierover zijn gemaakt.

Middenblok woedend op PL door disrespectvolle behandeling

Wednesday 11 August

Het middenblok ontkent met klem dat zij gisteren is geïnformeerd over de laatste ontwikkeling betreffende de keuze op kandidaat-ministers. In een persbericht geeft de partij aan erg teleurgesteld te zijn in de werkwijze van de Pertjajah Luhur (PL).

Onderstaand: passages uit het persbericht van het Middenblok.

Geachte redactie,

De VA is nooit betrokken bij de informatie van gisteren. Het is gewoon een ordinaire leugen dat alle kandidaten opgeroepen zijn. VA werkt zeker niet in harmonie met elkaar. Ondanks nieuwe afspraken toont men disrespect naar de partners toe. De PL is niet alleen de verkiezingen ingegaan. Nog altijd is PL in de politieke combinatie Volks Alliantie de verkiezingen ingegaan.

Drs. Henry Ori is nooit geïnformeerd en heeft via de media kennis moeten nemen van de bekendmaking van de keuze van ministers voor de 3 posten. Derden hebben geattendeerd op een bericht in de media. De volgende smoes zal zijn dat Ori niet bereikbaar was of zijn telefoons waren uitgeschakeld? Men heeft kennelijk gewetensproblemen om op een eerlijke manier Ori te benaderen om hem te vertellen dat men liever een Javaan op de post de voorkeur geeft met de verkeerde kwalificaties.

Het valt diep te betreuren dat men zo omgaat met een zeer breed gedragen kandidaat minister voor Onderwijs en Volksontwikkeling en iemand die zich zichtbaar ingezet heeft om de VA te promoten en een positief gezicht/ imago te geven. Men toont weinig respect voor de kandidaat en daarmee toont men wederom hoe achterbaks en leugenachtig de politiek verworden is op deze wijze en dat is een slecht teken aan de wand voor politiek Suriname.

Bestuur en leden van het Middenblok betreuren deze handelswijze.

Persdienst Middenblok

(Bron GFC)

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / DBS / GFC

10-08-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics