Nickerie.Net, maandag 16 augustus 2010


Coronie in feeststemming over Suriname-Guyana glasvezelzeekabel

Totness  - Coronie is er trots op dat het district een sleutelrol vervult in de glasvezelzeekabel verbinding met Guyana. De inauguratie van de Suriname-Guyana Submarine Cable System vandaag is een belangrijke gebeurtenis. Alle voorbereidingen zijn getroffen door Telesur om zaken feilloos te doen verlopen. Vanaf de straat zijn de blauw-gele versieringen op het Tata Colinplein te zien. In Coronie komt de kabel vanuit de zee op land te voorschijn bij het landingsstation.

De Coronianen maken zich op om een blik op te vangen van Desi Bouterse, die volgens het programma bij de officiële ingebruikname aanwezig zal zijn. “Mijn president komt naar Coronie”, zegt een verkoopster die een kraampje voor haar huis heeft staan. “Ik zal hem zeker een hand geven”, zegt ze enthousiast. NSS verneemt uit betrouwbare bron dat Bouterse niet meer af zal reizen naar Coronie. Dit is zondagavond besloten, maar toen was het programma al bekend.

Roy Belfor, hoofd Public Relations bij Telesur, zegt dat de telecomprovider ruim 250 gasten verwacht. Ook internationale gasten maken deel uit van dit heuglijke moment. Naast partners van Telesur en leveranciers zullen ook directieleden en andere toppers van het telecombedrijf GT & T uit Guyana aanwezig zijn. Belfor was zondag in Coronie om mee te helpen aan de voorbereiding.

Belfor merkt op dat een plakkaat onthuld zal worden en certificaten zullen ondertekend worden door directeur Dirk Currie van Telesur en door president Bouterse. Belfor wist toen niet dat niet de president maar vicepresident Robert Ameerali naar Coronie zou komen. Minister Falisie Pinas van Transport, Communicatie en Toerisme is ook een van de sprekers. Na de verschillende toespraken zal Telesur een showcase presenteren, waarbij producten en diensten van het telecombedrijf getoond zullen worden.


Glasvezelzeekabelproject moet snelle internetmogelijkheden bieden

Totness -  Het glasvezelzeekabelproject tussen Suriname en Guyana moet ervoor zorgen dat de ICT-ontwikkeling in ons land naar een hoger niveau getild wordt. De internet- en telefoonverbindingen moeten beter en sneller worden.De Suriname-Guyana Submarine Cable System heeft ruim 53 miljoen US Dollars gekost.

Roy Belfor, hoofd Public Relations bij Telesur, zegt dat Suriname met de moderne technologie mee moet gaan. “Met de realisatie van dit project zullen we geen internet- en telefoononderbrekingen krijgen. We werken naar verbetering van ICT”, aldus Belfor. De gedachte achter het aanleggen van de glasvezelkabel is om in eerste instantie te voorzien in een 100 procent back-up voor de America’s II. In de afgelopen twee jaren werd de kabel ongeveer twintig keren beschadigd. De vraag naar snellere internetverbinden en grotere bandbreedte wordt steeds groter. Telesur vond het belangrijk om deze grote investering te plegen.

Op 29 december 2008 ondertekende Telesur samen met Guyana Telephone & Telegraph Company (GT&T) een contract voor de aanleg van een nieuwe internationale glasvezelkabel. Deze zeekabel loopt van Trinidad naar Suriname met een aftakking naar Guyana. Op 29 mei 2009 vond de technische oplevering van de glasvezelkabel plaats.

(Wanita Ramnath)

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

16-08-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics