Nickerie.Net, maandag 16 augustus 2010


Inschrijvingen kleuteronderwijs neemt af in Nickerie

Nickerie -  Het aantal inschrijvingen voor het kleuteronderwijs vertoont een daling. Voor het komende schooljaar zijn 50 kleuters minder ingeschreven. Vorig schooljaar waren 406 kleuters op de basisscholen geplaatst. Voor het schooljaar 2010-2011 zijn er slechts 352 kleuters ingeschreven.

Onderwijsinspecteur Roy Katisa zegt dat de afname vooral in de westelijke polders te merken is. Het vorige schooljaar waren 175 kleuters ingeschreven. Het komende schooljaar zullen 95 kleuters uit de westelijke polders de kleuterklas bezoeken. De inspecteur vermoedt dat gezinsplanning de oorzaak van de daling is. Ouders plannen en weten precies hoeveel kinderen ze willen. Nieuw Nickerie is nog ‘productief’, merkt Katisa op. Deze regio is met 32 kleuters gegroeid.

Katisa zegt dat er 46 drie-jarige kleuters gescreend moeten worden om toegelaten te worden tot het basisonderwijs. Volgens de inspecteur doen de meeste jonge kleuters het goed in de kleuterklas. Hij merkt op dat inzet van ouders, vooral in dit stadium, erg belangrijk is. “Als ouders tijd voor hun kinderen maken en aandacht aan ze besteden, zijn de schoolprestaties ook goed. Elke scholier steunt op twee pilaren. Aan de ene kant staan de ouders en aan de andere kant de school. Beide moeten in evenwicht blijven om het beste uit een leerling te krijgen”, aldus Katisa.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

16-08-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics