Nickerie.Net, woensdag 18 augustus 2010


Nickeriaanse politie arresteert vermoedelijke roversbende

18/08/2010

Paramaribo - De politie van Nickerie heeft enkele aanhoudingen verricht in verband met een serie berovingen, die de afgelopen weken in het rijstdistrict zijn gepleegd. Er zijn sterke aanwijzingen dat een criminele organisatie zich schuldig heeft gemaakt aan de berovingen, waarbij tientallen duizenden Surinaamse en Amerikaanse dollars zijn buitgemaakt. Tot de slachtoffers behoorden grotendeels zakenlui.

Een van de aangehoudenen zou de directeur-eigenaar zijn van een onderneming, die in beveiliging van personen en objecten is gespecialiseerd. Het onderzoek van de politie zou zich volgens goed geïnformeerde bronnen eveneens richten op berovingen, die eerder hebben plaatsgevonden. In één van de gevallen zou er zelfs een levensberoving hebben plaatsgevonden. Districtscommissaris Bhagwatpersad Shankar beaamt, dat de Nickeriaanse politie goed werk verricht om het veiligheidsgevoel onder de bewoners van het district te bewaren. “We worden thans met harde en goed georganiseerde criminaliteit geconfronteerd.

Maar de politie in het district is alert en zit er met de neus bovenop”, vertelt de burgervader. Hij denkt dat velen niet eens bekend zijn met de hardheid van de misdaad waar de politie in de praktijk mee wordt geconfronteerd. “Maar, in elk geval in Nickerie gaat de politie er hard tegenaan en de aanpak werpt zeker vruchten af”, zegt de districtscommissaris tenslotte.-.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / dWT

18-08-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics