Nickerie.Net, woensdag 18 augustus 2010


O.S. Groothenar in Nickerie viert 50-jarig bestaan

Nickerie - De Openbare school Groothenar in Nickerie heeft dinsdag haar 50-jarig bestaan gevierd. De school werd op afgelopen 1 april 50 jaar, maar de directie besloot dit heugelijk feit op een later tijdstip te vieren. De school telt 262 leerlingen, van wie 81 procent over is gegaan. Negentien procent zal het schooljaar over moeten doen. 70.6 procent van de zesde klassers heeft de glo-toets gehaald en kan de mulo bezoeken.

Schoolhoofd Widijawatie Ganpat-Kisoensingh heeft al dertien jaar de leiding op deze school. Trots vertelt het schoolhoofd dat vijf van de achttien leerkrachten nul verzuimdagen hebben. De schoolleiding heeft een paar jaar geleden besloten leerlingen en leerkrachten die geen verzuimdagen hebben, in de bloemetjes te zetten. De school motiveert de scholieren om hun best te doen. "Elke beste leerling uit een klas wordt met presentjes gewaardeerd. Dit weten ze al vanaf de eerste schooldag. De leerlingen zetten zich goed in en gaan voor het beste", aldus Ganpat.

Hoofd Bureau Lager Onderwijs (BLO) Kenneth Biervliet was samen met onderwijsinspecteur Roy Katisa te gast op de school. Biervliet was erg onder de indruk van de nette omgeving van de school. Hij complimenteerde de schoolleiding en de leerlingen hierover. Hij denkt dat het geven van presentjes aan leerlingen motiverend werkt.

Biervliet benadrukt dat het verzuim op sommige scholen enorm hoog is, zowel onder leerkrachten als onder leerlingen. Het BLO- hoofd drukte de ouders op het hart hun kinderen bij te staan in het onderwijs. Ouders vormen een belangrijke schakel in het leerproces, zegt hij. Biervliet benadrukt dat ouders beter moeten communiceren met de leiding van de school en actiever betrokken moeten worden bij de school.

Katisa kon zich terug vinden in de woorden van Biervliet. Hij zegt dat de bijdrage van ouders aan de vorming van hun kind onmisbaar is. "Het kind staat centraal. De school en de ouders moeten de zaak in de balans houden, zodat we het beste uit een leerling kunnen halen", aldus Katisa. Het vorig schooljaar had de OS Groot Henar twintig procent zittenblijvers.

(Wanita Ramnath) Foto: Tijdens de festiviteiten op OS Groothenar

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / Volkskrant

16-08-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics