Nickerie.Net, woensdag 18 augustus 2010


O.S. Kisoensinghschool te Clarapolder levert 100 procent geslaagden af

Nickerie - De O.S. Kisoensinghschool heeft 100 procent geslaagden afgeleverd. Alle zestien leerlingen die aan de toets deelnamen, zijn voor de mulo geslaagd. Met deze prestatie staat de school op de eerste plaats in Nickerie. Deze school haalde in 2008 het wereldnieuws toen een enorme drama zich voltrok op het schoolplein waarbij de 10 jarige leerlinge Farousha Khodabaks door een 12 jarige ex-leerling met messteken om het leven werd gebracht.  Dit gebeurde tijdens schooltijd.

Bijschrift: het hoofd van het Bureau Lager Onderwijs (links) in gesprek met schoolleider J.Smith-Verbond

De rust en orde zijn volledig teruggekeerd op deze school. Dat is te merken aan de stijgende trend van het slagingspercentage. “Mijn team en ik hebben ontzettend hard moeten werken om dit resultaat te bereiken. De overige klassen hebben het ook goed gedaan”, zegt schoolleider J.Smith-Verbond. Klasse twee boekt ook een resultaat van 100 procent. Alle andere klassen hebben een overgangsscore van meer dan 85 procent.

Hoofd Bureau Lager Onderwijs (BLO) Kenneth Biervliet, complimenteerde de school met deze prestatie. Biervliet sprak met leerkrachten van de school over de gang van zaken. Hij heeft zich vooral verdiept in de aanpak van het drama rond de gewelddadige dood van Farousha. Heel wat ouders hadden het vertrouwen in de school verloren. De schoolleider kondigde aan dat zij in een later stadium de school een andere aankleding wil geven.

Onderwijsinspecteur Roy Katisa is trots op de behaalde prestatie van de school. “Ik hoop dat andere scholen dit voorbeeld ook overnemen, waardoor het slagingspercentage onder zesde klassers de komende jaren een stijgende trend vertoont”, aldus Katisa. De school streeft ernaar om dit resultaat wederom het komende schooljaar te behalen.

(Wanita Ramnath)

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

18-08-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics