Nickerie.Net, woensdag 18 augustus 2010


Parlementsvoorzitter Suriname moet Nederlandse ambassadeur excuses bieden

PARAMARIBO, 17 aug – Parlementsvoorzitter Jennifer Simons moet haar excuses bieden aan de Nederlandse ambassadeur, Aart Jacobi. Dit zegt voormalig parlementsvoorzitter Emile Wijntuin. Jacobi is niet bepaald netjes bejegend tijdens de presidentiële inauguratie.

Simons is de aangewezen ambtsdrager om deze misser recht te trekken. De inauguratie is immers door het parlement in elkaar gezet. “Parlementsvoorzitter Simons moet verontschuldigingen aanbieden voor het feit dat er geen stoel gereserveerd was voor Jacobi”, zegt Wijntuin tegenover Dagblad Suriname. Toen de andere diplomaten zich roerden werd in de gauwigheid een stoel aangesleept.

Jacobi zelf leek niet bijzonder aangedaan. Maar zaken mogen niet blauwblauw worden gelaten. Daar zijn genoeg redenen voor. “Wat die dag gebeurd is, was geen toeval”, aldus Wintuin. Hij gelooft niet dat Simons vooraf van de bejegening afwist. Toch zou zij als gastvrouw van de dag nu naar voren moeten treden. “Zij moest erop letten dat al haar gasten geaccommodeerd waren.”

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

18-08-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics