Nickerie.Net, woensdag 18 augustus 2010


Rastaman Martin Misiedjan nieuwe minister van Justitie in Suriname

PARAMARIBO - De jurist Martin Misiedjan wordt de nieuwe Surinaamse minister van Justitie en Politie. President Desi Bouterse keurde deze kandidaat goed, die voorgedragen is door de A-Combinatie van ex-rebellenleider Ronnie Brunswijk.

Martin Misiedjan

Bouterse koos Misiedjan uit vijf juristen, die allen van marron-afkomst waren. De marrons zijn een volk uit de binnenlanden van Suriname. Zijn voorkeur deelde Bouterse dinsdagavond mee aan de coalitiepartners tijdens een vergadering. Misiedjan volgt Chan Santokhi op, die wordt beschouwd als een succesvolle minister. Het is de eerste keer in de geschiedenis van Suriname dat een marron deze post invult.

Mensenrechten

Misiedjan heeft zich gespecialiseerd in mensenrechten. Hij hield zich voornamelijk bezig met rechten van inheemsen en marrons. Misiedjan heeft zich jaren sterk gemaakt voor de rechten van binnenlandbewoners. Als advocaat verdedigt hij de belangen van kleine mijnbouwers die op de goudvelden actief zijn.

De aankomende minister noemt zich wereldburger. Hij belijdt het rastageloof en heeft dreadlocks. Toen hij toetrad tot de orde van advocaten werd er gediscussieerd over zijn haardos. Nu hij minister van Justitie en Politie wordt, is hem gevraagd om zijn kapsel enigszins aan te passen. ‘Wij gaan hem een A-Combinatie-look geven’, zegt partijtopman Leo Brunswijk.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / Volkskrant

16-08-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics