Nickerie.Net, woensdag 18 augustus 2010


Telesur vergeet regering Venetiaan te bedanken
Geplaatst: 18/08/2010

Paramaribo - ‘Een verwerpelijke cultuur die de leiding van Telesur aan de dag legt’, zijn de eerste woorden van John van Coblijn, lid van de adviesraad van de NPS. De geel-blauwe provider heeft op geen enkele manier de vorige regering bij naam genoemd tijdens de inauguratie van de zeekabel. Wanneer de leiding van Telesur ter herdenking van die plechtige dag een onthullingsplaat vervaardigt en de naam van president Desi Bouterse erin graveert, is dit volgens Van Coblijn het toppunt van de verfoeilijke cultuur. De investeringen die Telesur de afgelopen jaren heeft kunnen realiseren, zijn mede dankzij het beleid van de regering Venetiaan-Sardjoe tot stand gekomen.

De gedenksteen waarin de naam van niet president Ronald Venetiaan, maar Desi Bouterse staat. Dit maakt onder andere de NPS’er John van Coblijn boos. Bovendien was Bouterse helemaal niet verschenen bij de onthulling.

‘Over 25 jaar zullen mensen het gevoel krijgen dat de ontwikkeling is gekomen door toedoen van een regering die nauwelijks 5 dagen aanzat’, zegt Van Coblijn. Maar dat is juist niet de werkelijkheid. ‘De leiding van Telesur en ook de leiding van deze regering hadden respect moeten opbrengen om te kijken hoe zij zo een zaak in elkaar hadden gedraaid. Dit doe je niet. Als het een negatieve zaak was, zou men duidelijk zeggen dat men de zaak van de voormalige regering overnam. We kunnen niet doorgaan met deze cultuur.’

Volgens Van Coblijn had de leiding van Telesur voor 12 augustus de officiële ingebruikname moeten organiseren. Als dat onverhoopt toch niet lukte, zou Telesur duidelijk moeten maken dat de vorige regering alles in het werk stelde en het bedrijf in staat stelde om de gigantische investering te doen.

Een directielid van Telesur laat weten dat het bedrijf de Raad van Commissarissen (RvC) tijdens de plechtigheid ‘heel nadrukkelijk’ bedankte voor hun ondersteuning voor dit project. Dat was een stille wenk. Want de huidige RvC bestaat uitsluitend uit exponenten van de regering Venetiaan/Sardjoe. ‘Regeringen komen en regeringen gaan, maar Telesur blijft bestaan. Het bedrijf is daarom loyaal aan elke regering’, aldus het directielid.

Gregory Rijssen

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

18-08-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics