Nickerie.Net, maandag 23 augustus 2010


Parlementariërs willen wetgeving tegen misdaden in de rijstsector

Nickerie - De parlementariërs Prem Lachman (Mega Combinatie/Nieuw Suriname) en Soetimin Marsidih (Volks Alliantie/Pertjajah Luhur) vinden dat er wetgeving moet komen tegen misdaden in de rijstsector. Wanneer landbouwers zonder toestemming initiatieven ondernemen en daarmee anderen benadelen, moeten ze aangepakt kunnen worden. De volksvertegenwoordigers vinden dat de wet gauw in De Nationale Assemblee (DNA) gemaakt moet worden. De parlementariërs willen het initiatief hiertoe nemen.

Lachman merkt op dat er een grote dambreuk is ontstaan, omdat een landbouwer ondeskundig, zonder toestemming van Openbare Werken (OW), te werk is gegaan. Hij heeft op een onprofessionele wijze kunstwerken geplaatst met als gevolg de dambreuk. Hierdoor lijden andere boeren enorme schade. “Op deze manier zullen we steeds structurele oplossingen blijven aandragen. We gaan veel investeren en de dam wordt kapot gemaakt. Dan zullen we blijven investeren in infrastructuur”, meent Lachman. Deze wetgeving moet spoedig komen, zodat autoriteiten ermee kunnen werken.

Ook Marsidih is deze mening toegedaan. Hij zegt dat dit voorstel aangekaart zal worden in DNA. “Behalve dat we andere boeren gaan beschermen met de wet, stellen we ons zelf ook veilig. Als de overheid steeds in hetzelfde moet blijven investeren dan blijven we op één punt steken. We willen de landbouwsector tot grotere hoogte brengen”, aldus de volksvertegenwoordiger. Volgens Marsidih zullen mensen dan voorzichtiger zijn en goed doordacht stappen ondernemen. Wetgeving op dit gebied noemt hij onmisbaar.

Bijschrift: De parlementariers Prem Lachman (links) en Soetimin Marsidih willen dat wetgeving komt om misdaden in de rijstsector aan te pakken.

(Wanita Ramnath)

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

23-08-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics