Nickerie.Net, zaterdag 28 augustus 2010


BVSS niet tevreden over opkomst Nickerianen

Nickerie - Purcy Olivieira, voorzitter van de Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS), is niet tevreden over de Nickeriaanse deelname aan de tiende ‘Avondtweedaagse plus’. Veel deelnemers aan de wandelmars komen uit Paramaribo en Coronie. De afstand die gelopen wordt, is 13 kilometer. Veel kinderen doen mee aan de wandelmars. Ongeveer 700 mensen hebben deelgenomen aan de avondtweedaagse van BVSS, die vanmiddag is gestart in Nieuw Nickerie.

Veel kinderen doen mee aan de tweedaagse wandelmars in Nickerie.

Olivieira zegt dat zestien groepen deelnemen aan de wandelmars. Twee groepen uit Coronie, zeven uit Nickerie en zeven uit Paramaribo. “Ik vind dat Nickerie moet domineren en het kan beter. Zeker 70 procent van de deelnemers moet uit het district zelf komen. We zullen evalueren en nagaan, waaraan dit ligt. Natuurlijk gaan we ook kijken of de fout bij de BVSS ligt”, aldus de voorzitter.

Olivieira merkt op dat de participatie van het bedrijfsleven gering is. Hij vindt dat het bedrijfsleven goed boert door deze activiteiten. De hotels zijn volgeboekt, er wordt flink verdiend en het district krijgt meer bekendheid. “Geen enkele gemeenschap bestaat alleen uit economische activiteiten. Recreatie is ook nodig. Het bedrijfsleven kan een kleine bijdrage leveren door enkele deelnemers te sponsoren. Bewegen is goed voor je gezondheid en daardoor worden mensen minder vaak ziek”, meent de BVSS-voorzitter.

De deelnemers leren door mee te doen andere straten en buurten verkennen. Ze gaan ook naar plekken die ze niet vaak zien. Zo leren ze het district, al wandelend, beter verkennen, zegt Olivieira. Morgen zullen prijzen uitgereikt worden aan groepen die door de jury goed bevonden zijn. De jury let op sportiviteit, discipline, originaliteit, creativiteit, muzikale begeleiding en op de opinie van het publiek.

(Wanita Ramnath)

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

28-08-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics