Nickerie.Net, maandag 30 augustus 2010


Ex-militairen Nickerie per 1 september in dienst Defensie
Geplaatst: 30/08/2010

Nickerie - De verdere toekomst van de vijftien geslaagde ex-militairen in Nickerie ziet er goed uit. De mannen hebben op zaterdag hun certificaten in ontvangst genomen. Ze kunnen nu de functie van beveiligingsmedewerker uitoefenen. De mannen zijn hiervoor in de afgelopen weken getraind door docenten die allen specialisten zijn op hun vakgebied. Voor de bestgeslaagde Harrynarain Hanoeman is dit resultaat bijzonder van belang na al die jaren hier en daar gewerkt te hebben. Tegenover Dagblad Suriname zei hij dat hij bijkans zes jaren in het leger heeft gediend. Met dit resultaat zal hij nu met meer zekerheid door het leven gaan.

Ook voor Bhondoe Mahadewsingh die de eindstreep heeft behaald, is dit een mijlpaal. Het is volgens Mahadewsingh het resultaat van doorbijten en strijden, samen met de andere collega’s waar een doel nagestreefd wordt. De motor achter deze groep, Dew Jairam, liet weten dat hij blij is met dit resultaat en dat hij de minister ook dankbaar is voor het feit dat hij de moeite heeft genomen om naar Nickerie te komen. Jairam benadrukte wel dat waar nodig zij nog altijd hun stem zullen laten horen. Zo hoopt hij dat ook de andere groep ex-militairen op de een of andere manier geholpen kan worden aan een baan/uitkeringen.

Defensieminister Lamure Latour kreeg een warm onthaal van de groep. De Defensie-topman vindt dat de groep getraumatiseerde ex-strijders zeker door begeleid zullen worden. Het ligt dan ook erin dat Defensie de ex-strijders overneemt. Minister Latour heeft verder gezegd dat hij het beleid van ex- minister Ivan Fernald onverkort zal continueren en dat de mannen zeker een plaats in de maatschappij moeten krijgen en waarnodig ook teruggebracht moeten worden in de werkende maatschappij. Uit woorden van Juspol -beleidsadviseur Darnie Stolk en directeur Stg. Nazorg Dienstplichtigen en Ex-militairen valt te destilleren dat de nieuwe beveiligingsmedewerkers ingedeeld zullen worden om alvast de centrale markt van Nickerie te beveiligen en te bewaken. Van de groep van 16 mannen die hebben deelgenomen aan de opleiding, is een afgewezen. Gelijk met het certificaat en de cijferlijst, heeft de groep van 15 ook gelijk een beschikking ontvangen waarin staat aangegeven hoeveel zij zullen verdienen en dat zij per 1 september 2010 een aanvang maken met hun dienst.

Vele Nickerianen hebben ook hun kanttekeningen geplaatst over de voorkeursbehandeling die deze ex-militairen hebben gekregen met een baangarantie. Critici verwijzen naar de duizenden Nickerianen die al jaren met een diploma op zak rondlopen en nergens aan de slag kunnen. 'Het lijkt alsof met de presidentschap van Bouterse de militairen en de ex-militairen opnieuw een heilige status gaan krijgen in dit land met allerlei voorkeursbehandelingen ten koste van de rest van de bevolking ' aldus een boze Ronnie B. die met een kweekdiploma op zak ook genoegen had willen nemen met een functie als beveilingsambtenaar. "Misschien moeten we ook hier en daar terreinen gaan bezetten en wie weet kunnen we daarna met een spoedcursus ook ergens aan de slag".

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

28-08-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics